Donkey Sanctuary...

Vi började dagen med att stressa runt som yra höns - vi har väl kanske inte riktigt lärt oss vad som är realistiskt att hinna med när man har en liten baby... Men tillslut var vi alla tvättade, påklädda & med packad picnic-korg & så kunde vi ratta iväg till Kanadas största åsnefristad som råkar ligga en kvart ifrån vårt hus.
 
The Donkey Sanctuary of Canada... Kanske en av de finaste platser jag någonsin varit på, jättevackert beläget & så fridfult trots att det är hemvist åt mer än 70 åsnor!
Här bor åsnor som av olika skäl antingen blivit hemlösa eller farit illa - det är helt enkelt ett litet ålderdomshem för allt ifrån miniatyråsnor till mammut åsnor till mulor & mulåsnor!
Vi var där tillsammans med ett svenskt/franskt par som vi känner från Toronto & deras små döttrar som är 1 & 3 år gamla. En helt igenom idylisk liten dag (så pass att jag i stort sett helt glömde bort att fotografera) med barn som var glada i princip non-stop. Tor vågade sig till & med på att klappa lite på en av åsnorna.
Om jag ska vara helt ärlig så var jag ungefär lika osugen på att lämna stället som vad Chloe, 3-år, var. Det är gratis att hälsa på hos åsnorna, men de uppskattar att man lämnar en donation eftersom det kostar lite att driva runt 74 årsnor & ett gäng åsnehybrider - så nästa år blir det att köpa familjemedlemskap & så kan vi åka dit så fort Tor bara piper något om Ior!

Kommentarer
Postat av: Målvaktsmamman

Ååååå...men hur underbart! Jag följer ju Esther the Wonderpig på FB och papporna till Esther har startat upp Happilu Ever Esther Farm Sanctury. Jag tror det ligger i Campbellville Ontario -är det långt från er? Typ...om min man vill överraska med drömresan ska jag dit:) Dom tar hand om olika sorts djur som farit illa eller blivit övergivna. Man kan volontärarbeta där om man vill.

Svar: Campbellville ligger 26 minuters bilväg från vårt hus. :) Så tack, nu fick jag ett nytt utflyktsmål! Du får komma hit & hälsa på, så kan du bestämma sen vart det hade varit bäst att volontärarbeta - hos Esther eller hos åsnorna!
Ida

2015-08-31 @ 18:26:33
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

Jamen det är ju fantastiskt! Sök dom på FB får du se...vilka hjältar! Jag hojtar när jag har vägarna förbi;)

Du måste tagga Esther på FB...sjuktsjukt roligt:)

Svar: Har du vägarna förbi så har vi ju alltid ett gästrum som står o-nyttjat & så bor vi typ 100 meter från ett lokalt bryggeri. Just so you know... :)
Ida

2015-08-31 @ 20:23:02
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

Men hur bra låter inte det:) Inkvartera mig i ett ofärdigt rum så kan jag passa på att renovera a little bit;))


Svar: Haha! Låter som om du hade varit en väldigt bra gäst!
Ida

2015-09-01 @ 19:01:51
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0