Hagelstorm!

Dagen började som typ alla andra dagar den här sommaren, knallblå himmel & strålande solsken - det var på intet sätt en morgon som skvallrade om vad som skulle komma... Så vi påtade på i trädgården, hängde tvätt på linan & åt somrig mangoldsoppa till lunch (suck... jag älskar farmors mangoldsoppa & min var god, men inte som hennes!):
Vid femståret, när jag skulle börja laga middag mörknade det dock på, så där så att det nästan blev svart inne i huset & vi & grannarna klev ut på uppfarterna för att titta mot himlen. Vi fick tända alla lampor & ute började det mullra. Sen kom stormen - med hagel. Paul & jag öppnade köksdörren & tittade ut på hagelkornen som studsade över altanen, spännande tyckte vi! Tills hagelkornen växte lite i storlek & det på riktigt kändes som läge att fly in i huset:
Här har det smällt lite, det var nämligen 26C ute under hela stormen, men alltså... haglet var på riktigt lika stora som spelkulor när de kom ner! Har aldrig sett sånt stort hagel tidigare & det var ju bara att vara tacksam för att vi inte var ute på promenad när stormen kom in. Det är kanske inte hagel av kalibern "kan ta död på en ko", men speciellt skönt hade det nog inte varit att bli pepprad av dessa! Tydligen ska det bli än värre ikväll & i natt, så vi får väl se vad som återstår av vår trädgård i morgon bitti...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0