Pixibokslycka!

Vi hade en lite småtrist start på dagen då de hantverkare som skulle fixa vårt staket gjorde vad hantverkare gör då & då... ställer in med typ noll varsel. Hemskt irriterande då Paul ändrat om i sitt schema för att kunna vara hemma idag. Men när det kändes som allra drygast knackade postguden på dörren & helt plötsligt fick dagen en helt annan vändning - allt tack vare min fina vän Åsa som packat ihop ett riktigt "care package" åt oss. Massa goda läkerol YUP, pyssel, pyjamasar & så två saker som slog an på mina nostalgisträngar. Först av allt - en Hemmets (veckojournal). Ni som läst bloggen ett tag vet att jag har en svaghet för "tant-tidningar". Hade jag släppts ner i en tobaksaffär i Sverige & fått pengar till att köpa en enda tidning hade det utan att tveka blivit något med korsord, recept & ett ryyysligt kriminalreportage. I vilket fall, när jag växte upp var farmors Allerstidningar något jag älskade att arbeta mig igenom & det allra bästa var när jag dels hade en jättehög med Allers SAMT en jättehög med Hemmets som farmors fina granne Elly kom över med bara för att jag skulle få lite extra läsning. Sen Elly gick bort har det bara blivit Allers, så när jag packade upp tidningen ur paketet var det definitivt nostalgi. Fast inte riktigt lika mycket som när jag hittade de här tre små filurerna...
PIXIBÖCKER! När jag var riktigt liten bodde mina föräldrar på skilda håll eftersom jobb & skola inte existerade på samma plats. De höll igång två boenden på mammas lärarlön & vi hade väl inte så jättemycket pengar att röra oss med, men pixiböcker minns jag att mamma nästan aldrig sa nej till när vi var & handlade. De där små böckerna som jag fick bära hem själv, åh vad jag älskade dem! Hade en speciell pixiboklåda i mitt lilla rum, minns fortfarande hur pappret såg ut som mamma klätt in den med, & jag älskade den lådan så otroligt mycket. Det var som en liten skattkammare & det fanns inget bättre än när jag fick välja ett helt gäng pixiböcker som godnattläsning. Så att få se de här små böckerna för första gången på kanske 20 år eller så - nostalgi overload! Nu är alltså mitt mammauppdrag att försöka hitta en liten låda som jag kan förvandla till Tors alldeles egna lilla pixiboksbibliotek!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Men vilket paket! SÅ passande för dig!! Vänner är guld värda, när man minst anar det också ofta!
Jag brukade också läsa Allers och alla de tidningarna när jag var yngre :) Min styvämamma prenumererade och det var lycka det! Älskade dem! Och pappa brukade köpa Pixiböcker till oss. Köpte faktiskt Åka hit och dit till H nu när vi var i Sverige! :)

Svar: Vänner är verkligen fantastiska, speciellt när man kanske inte har världens bästa kontakt med sin egen familj - då är det så härligt att det finna folk som tycker om en bara för den man är!
Haha, vad skönt att höra att det inte bara är jag som alltid älskat Allers. De är ju rätt långt ifrån glossiga magasin, men jag hade valt Allers framför Elle alla dagar i veckan!

& "Åka hit & dit" är ju en supergullig liten pixibok - har du testat att rita de extra timmen i slutet med N? Jag längtar tills Tor är stor nog för att göra sina egna tolkningar!
Ida

2015-08-26 @ 12:24:53
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0