Ännu en Allersmiddag...

Jag lagade ju närmast hysteriska mängder mat & frös ner innan Tor föddes, så vi äter faktiskt fortfarande "frysmat" under veckorna. Men när det blir helg känns det så där festligt att plocka fram ett isblock & ställa på tining, så då vill jag helst laga något från scratch. Däremot har jag ju inte riktigt tiden att sitta & googla recept i all evighet sedan Tor kom, så inledningsvis var det lite av ett problem. Tills jag kom på att Allers faktiskt har jättebra recept i varje tidning & jag råkar sitta på hur många Allers som helst eftersom jag sparat varje tidning farmor skickat sen jag blev gravid (så att jag skulle kunna lösa korsord medan jag ammade). Så nu är "Allersrecept" vår helgmelodi! Paul blev så förtjust i gårdagens rotfrukter att det blev repris på det idag - men istället för lax till körde vi på kyckling istället.
Super lätt & väldigt gott - stek ett kycklingbröst per person i olja. Krydda med dragon & stek tills det nästan är genomstekt. Under tiden, sätt ugnen på 225C & fyll en ugnssäker form med cirka 400 g körsbärstomater som du kryddar med chiliflakes & basilika. När kycklingen är färdigstekt skär du 3-4 snitt i varje bit som du sen fyller med mozzarella & soltorkade tomater. Grädda i 10 minuter. Kommer absolut att laga den här rätten igen, men då kommer jag nog att byta ut mozzarellan mot en mer smakrik ost samt använda mig av någon annan krydda (timjan?) än chiliflakes - för de passade inte riktigt in i det hela.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0