Efterlyses - fukt!

Alltså, jag börjar tro att de tappade bort all min kroppsfukt på förlossningen. För torrare än så här går det nog inte att vara. Händerna är så torra att knogarna spricker & blöder, jag känner mig som en vandrande kvalsterbuffé rent kroppsligt, de "ålderrelaterade vårtorna" (aka eksem) har så sakta börjat göra come back & håret... Jag vill inte ens prata om det risiga molnet av statisk elektricitet som kröner min uppenbarelse. Känns lite som om jag jobbat hela livet på ett garveri, marinerat kroppen i garvångorna, & sen gått & dött i öknen. Eller, som om jag var en korsning av en odödlig bibliotikarie & en karaktär från X-men med ström som specialitet... and I don't like it at all. Nu är frågan, ska jag orka försöka göra något åt det hela? Tycker att hudlotion & inpackningar är tristare än trist, så att använda min dyrbara egentid åt sånt känns ju måttligt roligt. I nuläget känns det väl mest som om jag bara vill klippa av mig allt hår & vänta ut sommaren... Fast så känner jag samtidigt att nu inte är rätt tid att ta några drastiska skönhetsbeslut & att ett jätteklipp lika gärna hade kunnat resultera i total missär. Vilket ju hade varit väldigt jobbigt eftersom Josefin (min främsta "katastrofklippspeppare") inte kommer hit förrän i maj & så länge kan jag ju inte sitta & lyssna på Greig & tycka synd om mig själv. Så om någon sitter på ett lätt litet tips på hur jag ska kunna känna mig lite fräschare så får ni gärna hojta till!

Kommentarer
Postat av: Rebecka

För huden kan jag rekommendera mandelolja, gärna ett ganska tjockt lager som får sjunka in sakta. Blir ju tyvärr lite kladdigt, men det hjälper bra.

Till håret kan man göra en egen inpackning av rapsolja (eller liknanade luktfri. Kan iofs ta olivolja om man vill lukta pizza) och honung, blanda ihop och ha i fuktigt hår. Sedan är det bra om det får sitta i ett tag också, innan man duschar ur.

Båda är ju bebisvänliga också, inga konstiga dofter eller liknande :)

Svar: Tack! Ska se om jag kan hitta mandelolja till helgen - tänker att jag kan försöka smörja in åtminstone händerna (som är värst) innan jag går & lägger mig. Hade varit skönt om det fått bot på alla torra sprickor.
Olja i håret gör mig lite nervös... Det ser inte jättefett ut när du torkar det sen då?
Ida

2015-02-27 @ 21:07:44
Postat av: Anna

En humidifier, det måste man ha i Canada, speciellt om ni har forced air heat. Jag vet att du inte är så förtjust i en sån men det hjälper faktiskt! Bäst är en sån som sitter centralt bredvid sin furnace. Sen kanske ni har hårt vatten också och då underlättar det med en water softener. Ursäkta alla engelska termer men kan inte komma på vad det heter på svenska!

Svar: Vi har jättehårt vatten här, så pass att det blir fullt med vit beläggning i tekokaren. Vet att det gör att man lätt får problem med hyn, men hade inte koll på att det skulle torka ut huden/håret också. Ska dock prata med Paul om att installera en water softener - även om det kanske inte hjälper utseendet så hade det varit skönt om vi sluppit så mycket avlagringar från vattnet runt handfaten, i katternas vattenskål etc.
& när det gäller de engelska termerna, så är det ju när man lärt sig något här! Jag kan en massa hardware store termer, men blir typ osäker på vad ens motsvarigheten till typ Home Depot hade kallats i Sverige. Järnaffär?
Ida

2015-02-27 @ 23:44:47
Postat av: Jo

Nej, att klippa kort har du ju testat på tidigare och det gick ju sisådär. Testa först ovanstående tips innan det och som du sade så är ju inte Grieg jättepepp...

Ett sätt som gör inpackning roligare är att sitta i en bastu medans det verkar, men då gäller det att hitta en riktigt bastu...

Svar: Alltså, så kort hade jag nog inte tänkt mig... Det kändes ju inte så bra sist om vi säger så. Men mer nyckelbenslängd. Paul är dock helt emot ett klipp, så vi får se.
Bastu hade ju varit så härligt. Har blivit värmetokig sen Tor kom, så att få sitta hur länge som helst i en varm bastu hade varit underbart. Känns dock inte som om det kommer hända här...
Ida

2015-02-28 @ 07:52:47
Postat av: Matilda

Köp Biotherm oil therapy! Världens bästa hudkräm och mina köldeksem över kroppen är long gone. Bästa!

Svar: Tack för tipset! Älskar biotherm sen tidigare, så det här låter lovande - blir en inköpsrunda i morgon känner jag.
Ida

2015-02-28 @ 08:38:56
Postat av: Trillingnöten

Kokosolja! Eller Neutrogena :) Aveeno har också hjälpt mig.

Svar: Vi använder Aveeno baby på Tor, så jag kanske kan norpa lite från honom & testa.
Kokosolja... känner mig så dålig på det här med oljor. Använder du det till hela kroppen eller mest händerna?
Ida

2015-02-28 @ 13:46:12
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: trillingnöten

Jag var så med, innan jag testade mig fram. Vi använder kokosolja till Hugos och Naomis hud, hela kroppen. Jag använder kokosolja några gånger i veckan och resten Aveeno. Har ganska torr hud!

Svar: Nej men nu blev jag helt rörd - visste inte vad de hette förrutom H & N innan nu! Tack för att du delar med dig!
Okej, får kanske ta & testa då - Tor har fått ett par torra fläckar på benen som vi smörjer med Aveeno, men hjälper inte det kör jag på kokosolja som nästa metod.

Kram!
Ida

2015-02-28 @ 21:25:46
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Du ska känna dig hedrad ;)Det är inte många bloggvänner som har fått barnens namn! Bara om de finns på instagram i princip. Finns du på instagram förresten? :)

Svar: Så fina namn!Nej jag gör ju inte det... Matilda peppar/tjatar men jag vet liksom inte om jag hade haft något att bidra med där. Bloggen känns dessutom helt lagom som den är & vill helst inte lägga till ännu mer social media.
Ida

2015-03-01 @ 22:53:32
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0