Mamma klär dig...

Under alla år i syslöjden sydde jag ett enda plagg, en babytröja till ett kusinbarn, & som jag minns det var det på tvång - alla var tvugna att sy minst ett plagg & tjockisIda valde en babytröja av den enkla anledningen att jag skämdes över att mäta ut tyg till en egen tröja. So... det var kanske inte ett plagg som kändes direkt roligt eller tillfredsställande att tåta ihop. Nu däremot! Fick något form av ryck igår, laddade ner ett gratismönster & sydde en liten body till Tor & även om det finns en massa saker som jag så här i efterhand hade velat ändra på så känner jag mig ändå SÅ stolt. Typ "Åååh, jag både föööder & klääär honom!".
Nu är planen att försöka tåta ihop en uppgraderad body, body version 2.0, men det hänger lite på hur mycket tid Torisen känner för att ge mig. Så här långt har dagen mestadels spenderats sovande (under hela mamma-baby-hänget) eller superglad så förhoppningarna är höga!

Kommentarer
Postat av: Jo

Snyggt! Duktig du är =)

Svar: Tackar tackar! Nu är ambitionen att få ihop något med krage, vi får se hur det går!
Ida

2015-02-27 @ 17:06:38
Postat av: Målvaktsmamman

Grym e du:) Vilken underbar kille ni har...och han är sååå lik dig. Kram ar till er alla.

Svar: Åh tack! Så roligt också att höra att han är lik mig, det värmer ju hjärtat så där så att jag blir alldeles matt! :)
Ida

2015-02-27 @ 17:11:38
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: L

Vad fin! Var hittade du mönstret någonstans?

Svar: Tack! Dåligt av mig, jag skulle ha länkat till mönstret med en gång - men nu har jag lagt till det. Det jag hade mest problem med var ärmarna, de var lite för stora i förhållande till mönstret. Så i fall att du ger dig på det, mät noga & klipp till innan du syr fast dem.
Ida

2015-02-27 @ 21:59:10
URL: http://livetpavastkusten.wordpress.com
Postat av: L

Tack! :-) Vet inte om jag vågar ge mig på det. Är inte duktig på att sy men det vore kul att prova. Å andra sidan - klarade jag sy babynestet så borde jag fixa detta också?!

Svar: Klart du gör! Innan jag köpte min maskin förra året hade jag inte sytt en enda gång sedan jag var typ 15 - startade alltså från scratch & har fått lära mig själv sen dess. Det blir bättre & bättre hela tiden & blir något lite halvkasst så gör det ju verkligen inget så länge det är babyn som man syr till. Inte precis som om de kan klaga! :) Ett till litet tips dock om du testar, är tyget du använder tunt - sy förstärkningar under alla tryckknappar, annars är det lätt hänt att tyget går sönder om du rycker upp knappen.
Ida

2015-02-28 @ 11:12:16
URL: http://livetpavastkusten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0