Manliga pappor...

För att fördriva tiden lyssnar Paul ofta på radio när han pendlar - häromdagen kom han hem & berättade att han lyssnat på en intervju om skandinaver. Nu har jag inte haft tid att lyssna än, men Paul återberättade delar & den här biten satte sig i huvudet "Svenska män är erkänt, inte bara i skandinavien utan även i resten av världen, de mest omanliga män som finns - alla tar pappaledigt & går runt med en babybjörn på magen". Alltså ursäkta... Förutom veka hakor så finns det MYCKET som jag tycker är omanligt:
 
Att pipa över insekter
Att använda spraytan
Att använda skor med "osynlig klack" för att blir liiite längre
 
bara som exempel, men att ta hand om sitt eget barn är ta mig fan INTE omanligt. Det är väl att uppföra sig som en ansvarstagande vuxen! Nu lever vi ju i ett land där pappaledighet dessvärre inte finns, men jag hoppas & tror att det inte bara är Paul som tycker att det sliter i hjärtat över att behöva åka ifrån Tor varje dag - att det finns fäder utanför sveriges gränser som faktiskt vill vara med & ta hand om sina barn. Pappor som vill och kan svänga ihop en vettig matsäck, köpa nya gummistövlar innan ungen grinar för att de är för små, ja helt enkelt vara en vital del av att forma sina barn till små individer. Frågar du mig så är de män som skrattar åt babybjörnpapporna de omanliga männen, knappt att räkna som vuxna.

Kommentarer
Postat av: Alex

Men herregud... omanligt att ta hand om sina egna barn!? vilken jäkla människor syn

Svar: Jag blev så irriterad när jag hörde det - hur kan man tycka att det av alla saker är omanligt?! Med det synsättet kanske man inte ska skaffa barn...
Ida

2015-02-02 @ 09:01:33
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Jag håller helt och fullt med dig. Är få kvinnor som jag känner som inte utstötter ett litet awww när hon ser en man med sitt barn.

Svar: Ja men är det inte lite illa i sig att vi håller på & låter så? Ska det inte vara lika självklart att en pappa tar hand om sitt barn som det är att en mamma gör det? I alla fall i i-länder som Sverige & Kanada. Tycker att det är SÅ jäkla dåligt att Kanada inte har det minsta lilla lagstiftade pappaledighet, inte ens de där tio dagarna som papporna får inledningsvis i Sverige. All ledighet Paul hade efter att Tor föddes var semester han sparat in - inte en dag extra fick han av sin arbetsgivare.
Ida

2015-02-02 @ 18:19:05
Postat av: Jo

Har nu (självklart) lyssnat på intervjun och det han säger är att finnarna framförallt tycker att svenska pappor är omanliga. Och vem bryr sig om vad de tycker ;)

Svar: Hm... ja du har ju en poäng där! Fast jag blev lite nyfiken på hur det ser ut i Finland & där verkar det som om de har föräldraledighet, alltså inte bara mammaledighet som här i Kanada, men mycket kortare än vad vi har i Sverige. Så kanske de där bara är ett uttryck för avundsjuka?
Ida

2015-02-02 @ 18:47:33
Postat av: Jo

Avundsjuka tror jag =)

Svar: Vi säger så!
Ida

2015-02-03 @ 15:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0