Pingvinlampepimp!

När vi hämtade vår vagn, någon gång i oktober, fick jag syn på en liten pingvin-nattlampa som jag blev helt kär i. Vi köpte den inte då, men på julafton kom Paul tassande med en kartong & bara "vi skulle ju inte köpa julklappar till varandra, men jag tänker att det inte räknas om det är till Tor..." & så var pingvinlampan min! Eller... ja Tors då. Fast, lampan kom utan skärm. Något som gjorde Paul lite smådeppig tills han insåg att jag var rätt nöjd över detta - hallå, utrymme för kreativitet! Hittade en lampskärm för cirka 80 cent (cirka 5 kronor) på min älskade syaffär & igårkväll skred jag till verket! Som vanligt glömde jag bort att ta ett ordentligt "före kort", här hade jag redan dragit bort det övre kantbandet, men det var samma som det undre så ni ser ju ungefär hur det såg ut från scratch:
Skalade av det undre kantbandet med, rev bort det rätt trista röda tyget & använde det som mall för det nya tyg jag valt ut. På med textil-lim & så var det bara att klista fast det hela på skärmen - superenkelt! Fast, jag klippte det nya tyget med lite väl mycket extra marginal. Nästa gång jag klär om en lampskärm ska jag vara lite mer noga med hur mycket tyg som jag viker ner på insidan, cirka 1 cm räcker mer än väl. Som det är nu är det lite ojämt mycket tyg på insidan & det lyser igenom när jag slår på lampan - så jag fick pimpa upp med ett band i överkant & måste även sätta på ett band i underkant för att det ska se snyggt ut när jag slår på lampan.
Anyway, det här var ett sånt där härligt pimp som jag trodde skulle vara mycket svårare än vad det var. Det är med andra ord fara å färde att varenda lampskärm som någonsin kommer innanför husets väggar får sig en custom behandlingsomgång!

Kommentarer
Postat av: Malin C

Jättefint! Vad du är duktig!

Svar: Åh tack! Verkligen jättelätt - så nu ska jag klä om ett par gamla fula skärmar som jag har stört mig på hur länge som helst.
Ida

2015-02-03 @ 23:23:10
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0