Favoritböcker & illustrationer...

Eftersom Pauls syster med familj befunnit sig i Uruguay sedan november någon gång har vi inte firat jul med dem än. Så tydligen är tanken att vi alla skall mötas upp för jul i slutet på februari. Jag ser fram emot att få se Tors lilla kusin, Anais, igen & hennes julklappar är alla i box. Sen kör vi väldigt enkelt när det kommer till de vuxna & hoppas på att vi inte får en miljon småprylar som vi inte har plats eller användning för - brukar vara stor risk för det. Vi har tex hur många små ficklampor & multiverktyg som helst - eftersom det tydligen är tradition att ge bort i Pauls familj... anyway... Tor är ju helt klart så pass liten att vi hade kunnat komma undan med att inte köpa en enda pinal åt honom, men ni vet... han är ju vår lilla skatt & NÅGOT hade det ju varit roligt att ge honom. Så jag föreslog att vi helt enkelt skulle köpa var sin bok åt honom - en favoritbok som vi hade som liten & som vi hoppas att han en dag ska uppskatta. Paul nappade omgående på förslaget & nu är planen att vi ska hitta en bok var som den andra sen får öppna upp åt Tor. Tänkte genast att jag ville ge honom den första boken i serien om OZ - ÄLSKADE de böckerna när jag var liten! Happ, snabb check på Amazon & jag inser att jag har ett problem... Alltså, jag vill ju ha böckerna med samma illustrationer som de jag tittade på som liten - ingen jäkla nyritad Marwel version! Googlar en annan barndomsfavorit & skriker i panik när FEL omslag dyker upp. Jag inser att innehållet, rent skriftligt, är detsamma - men det blir generalfel i huvudet om illustrationerna inte är de rätta som jag älskar. Så... slutsatsen blir väl att jag antingen får köpa en bok utan illustrationer eller en bok där författaren även är illustratören - typ Beatrix Potter. För uppebarligen lider jag av någon form av tvångstankar när det gäller barnböcker, ser det inte ut som det ska får det va!

Kommentarer
Postat av: Jo

Håller med dig där, därav Elsa Beskow ;) Annars tror jag att det med Astrid Lindgrens böcker inte skulle vara svårt att få samma.

Svar: Får spana in Astrid på bokhandeln här... tar med kameran & fotar ifall att de skulle ha begått helgeråd & illustrerat böckerna på något annat sätt än vad det ska vara.
Ida

2015-01-27 @ 08:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0