Kanadensarna & vintern...

CBC (kanadas motsvarighet till SVT) har tydligen tåtat ihop en liten lista över hur vintern bäst ska tacklas - en lista som sedan ifrågasätts av National Post. NP verkar tycka att det är självklart att du sätter på dig en jacka under vinterhalvåret samt ser till att du har skottat lös bilen i alla fall någorlunda innan du sätter dig bakom ratten & rullar ut på vägen. FEL. Det finns säkert kanadensare som kan alla de här sakerna, men sen finns det en himla massa människor i det här landet som det helt verkar ha gått förbi att vi bor på ett ställe med snö. För de här personerna kan en lämplig decemberoutfit inkludera tex shorts & jag har sett flipflops i november likväl som februari. Alltså, hade en envisats med året-runt-bruk av flipflops hemma i Lycksele så hade ju tårna förfrusit redan i september... Så fort temperaturen ligger över nollan trycker kanadensarna också på fönsterhissknappen - så att de kan njuta av den iskalla vinden i nyllet när de är ute & kör... i bilar som ibland har närmare en meter snö kvar på taket. Skrapa rutan från is, NÄÄÄ - de sätter på varmluften istället & så kör alla runt & kikar ut genom små hål. Vinterdäck har de ju inte heller lag på, så någon noll-vision kan jag inte tänka mig att de varken har eller ligger i närheten av att uppnå. 
 
Nu har temperaturen legat på minus 22 två nätter i rad & hur tacklar de det rent bilmässigt? Jo, alla som har automatväxlade bilar trycker på en liten knapp inne i stugvärmen & så startar bilen upp motorn av sig själv ute på uppfarten. Så att den är riktigt varm & gosig lagom till att morgonkaffet är avklarat (hjälper ju att literpriset på bensin ligger kring 5.65 kr i nuläget). Har du inte en automatväxlad bil, med andra ord - folk som oss, är det bara att bita ihop & sätta sig i den rullande frysboxen. Kupévärmare alltså, inte världens sexigaste uppfinning... men sjukt användbar & något som jag VERKLIGEN saknar hemifrån!

Kommentarer
Postat av: Carina

Kommer genast att tänka på Robin från How I met your mother :) de driver ju alltid med att hon är kanadensare och därför går lättklädd på vintern.

Svar: Jag måste be Paul att ladda ner den serien så att jag kan kolla när Tor sover. Har fått den rekommenderad av så många jag känner & om de driver med en av rollfigurerna för att hon är kanadensare bara måste jag se. Kan kanske stjäla ett eller annat skämt & använda mot Paul! :)
& de går sjukt lättklädda - två dagar innan jul såg jag en kille i shorts tex. Häromdagen, en tjej i crop top... själv sportade jag dunjacka & frös i alla fall.
Ida

2015-01-15 @ 17:11:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0