Bell peppers...
Vi startade dagen nere på vår farmers market som verkligen börjar komma igång på riktigt nu - så mycket lokalt odlad mat att välja bland! Eftersom vi verkligen försöker att äta sånt som inte transporterats allt för långt är det alltså läge att bunkra upp inför vintern. Förra året frös jag ner en massa tomater (för grytor & chili) samt rotsaker (för att rosta i ugnen) men i år vill jag vara ännu bättre på det så att vi slipper köpa en massa varor från Sydafrika, Mexico & New Zealand under vintern - vi kan väl se på det som mitt lilla matprojekt för 2015. Började idag med att köpa på mig ett helt kilo paprikor för cirka 30 kronor. Kom hem, skar upp alla utom en, kokade dem i tre minuter & lät dem rinna av innan jag hackade upp dem i lagom bitar för chili & soppa:
Hacka, hacka, hacka - ner i fryspåse tillsammans med ett kaffefilter för att undvika massa isbildning & så sög jag ur all luft med ett sugrör för att få det så pass vacuumpackat som det bara går utan att ha en maskin som gör jobbet.
Tor som aldrig hade sett ett sugrör in action innan höll på att trilla ur sin stokke-stol av ren upphetsning. Det behövs verkligen inte mycket för att få Tintin alldeles till sig!
Kommentarer
Postat av: Monica
Kokar du upp vatten först och lägger i bitarna? Har du bara lite vatten, tänkte på att annars kanske man häller bort för mycket nyttigheter. Bra tips för jag handlar på mig ekologisk paprika och inte alltid vi hinner äta upp allt, nu ska jag frysa också, är ju jättebra. Söt han är lille killen:-)
Svar:
Ida
Postat av: Monica
Tack för svar och då förstår jag:-), det låter ju vettigast att lägga i dem hela:-)
Svar:
Ida
Trackback