Kaka med baconströssel...

I morgon är det Canada Day - Kanadas nationaldag - & röd dag. Vi hoppas kunna fira med BBQ (om vädret tillåter), promenad & fyrverkerier i parken (om Tor orkar, han är fortfarande rätt hängig). Eftersom typ allt är stängt i morgon, så även Pauls jobb, firade kontoret idag istället. Som vanligt körde de potluck & för mig innebar detta alltså chansen att röra ihop något riktigt uberkanadensiskt istället för de mer svenska bakverk jag brukar hålla mig till. Först tänkte jag göra en enkel lönnsirapskaka, men sen hittade jag det SJUKASTE receptet någonsin & kunde bara inte hålla mig från att testa. Kaffekaka med lönnsirapsglasyr & baconströssel. Alltså - BACONSTRÖSSEL. Kan det bli mer nordamerianskt/kanadensiskt?! Bakade kakan igårkväll, rörde ihop glasyren & tippade slutligen bacon & lönnsirap i en liten container. Sen var det bara för Paul att ta alltihop till jobbet, rosta baconen så att den blev krispig, glasera kakan & servera. Jag bara "Kan du ta ett fint kort till bloggen?". Food styling... kanske inte mannens starkaste sida - men här är den i alla fall i all sin drypande härlighet:
Det kan hända att jag frågade om han inte kunde ha hittat en fulare skärbräda... Men, men, det viktigaste är ju ändå att den tydligen mottogs med öppna armar. Så pass att jag till & med fick ett tackmail från en av Pauls kollegor. So - om någon känner för att dra ihop något lite lätt annorlunda till fikat så känns väl det här alternativet som hittat!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Men blä! Låter... Hmmm.. Väldigt knasigt! Mina smaklökar hade inte gillat men å andra sidan så är jag ganska feg på att pröva sådana konstiga mat/bakverk.

Och sedan måste jag säga till Pauls försvar att han tog ett fint kort - utifrån hans synvinkel. Haha! Men i dina tankar hade du tänkt annorlunda. Och jag känner igen mig i dig, man hade tänkt en sak och får levererat en annan - hej magplask! 😉😂

Svar: Haha! Jag vet - som svensk känns det ju helt fel med bacon på en kaka. Men jag vet ju av erfarenhet att de typ älskar ALLT med bacon här så jag är inte förvånad över att det gick hem.
När jag fick bilden bad Paul om ursäkt för att "jag kan ju inte glasera lika fint som du" - vilket jag hade noll problem med, jag tyckte att han gjorde ett bra jobb utifrån sina förutsättningar som typ den mest mat-okunnige människa jag känner. Men skääärbrädan... Urk! :)
Ida

2015-07-01 @ 09:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0