Mangoldpasta...

Ännu en varm dag här, men vi gav oss i alla fall ut eftersom vi ville lämna tillbaka cykelkärran & här är en sak som jag verkligen älskar med Guelph. Vi får alltså låna en cykelkärra av ett par som vi känner si så där ytligt, vi kör runt med den en halv vecka, lämnar tillbaka den tillsammans med en liten påsa heirloom frön som tack & får i vår tur tillbaka en jättekasse med nyskördad kål & mangold! Har aldrig bott någonstans innan där folk bryr sig om andra så mycket som vad de gör här - det känns lite som att vara medlem i en storfamilj!
I vilket fall, när jag var liten var en av mina favoriträtter farmors mangoldsoppa med ägg, men eftersom jag inte kan receptet fick en del av skörden istället bli till pastasås. Började med att tvätta cirka 220g magold & hacka den i små bitar. Stekte upp tillsammans med en vitlöksklyfta, en kvarts hackad lök & en hackad tomat. Blandade sedan ner en skvätt mjölk, två stora matskedar creme fraiche & lite riven västerbottensost. Saltade, pepprade & så var det klart!
Toppade med nyplockad persilja samt små baconbitar. Är egentligen inget fan av bacon... men jag försöker laga rätt mycket vegetariskt nu för tiden & då Paul låter så här "Men kööööött" - så jag lurar honom med en tesked baconbitar eller två & så missar han att maträtten på det stora hela är vegetarisk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0