Ölkyckling...

Värmen fortsätter & det för med sig att jag måste vara lite kreativ i köket. Eftersom vi inte har AC blir det så himla varmt om jag använder spisen, så i nuläget försöker jag att laga all mat på grillen ute/bara värma upp något från frysen. Idag var det grillen som gällde. Hittade nämligen en sån är mackapär när vi var uppe i stugan & tänkte att det nu var ett ypperligt läge att inviga den! Sagt & gjort, jag öppnade upp en ölburk, hällde av hälften, stoppade i en handfull kryddor & vitlöksklyftor & pulade ner kycklingen över alltihopa. Glad i hågen travade jag sen ut till grillen bara för att inse att det inte alls fungerar att grilla kyckling på det här sättet om du inte sitter på en jättestor klotgrill som kan rymma hela härligheten. Frustrationen på den - kan hända att jag svor lite. Nåja, lite kreativt tänkande senare hade jag hittat en alluminiumform som jag dumpade ner alltihop i & sen lastade jag in det i grillen på en timme. Fungerade ju det med, så nu åker kycklingölburksprylen in i lådan med saker som vi ska lämna till frälsningsarmen (mer om det en annan dag). Resultatet då...
Absolut godkänt, fast jag tror att det blivit ännu godare om jag hade haft en mörkare öl istället. Något som hade smakat lite mer gryta & Irland. Som "laga mat utomhus rätt" får den dock högsta betyg, insatsen var ungefär så minimal som det bara går att komma undan med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0