Banan & blåbärskaka med sprött kaneltäcke...

Det är absolut uruselt väder här den här helgen, men vi har haft så fint hela maj & juni att det faktiskt känns rätt skönt med regn. För då går det så hemskt mycket lättare att mysa inomhus, noll press att vara ute på promenad eller fixa i trädgården! Istället har vi ägnat helgen åt att titta på film, laga shepherds pie & så drog jag ihop en limpa banan & blåbärskaka.
Tor älskar nämligen bananer, men fixar liksom inte att sätta i sig en hel banan tillräckligt snabbt. Fast så vet ni hur jag är med det här med att kasta mat... INTE något jag känner mig bekväm med, så jag ger honom halva bananen & fryser den andra halvan. Nu hade jag samlat på mig ett helt gäng, så det kändes läge att tåta ihop något av dem - så att vi inte helt plötsligt sitter på ett par kilon halva, frysta, bananer. Här är "banana bread" väldigt populärt, så det fick bli en version med blåbär & sprött kaneltäcke.
 
Sätt ugnen på 175 grader, smöra & bröa en limpform. Mosa ihop 3 bananer (jag dumpade dem i min kitchen aid, lättast så) & tillsätt ett 1 ägg samt 1 tsk vaniljextrakt. Smält 75 g smör & häll ner i bananblandningen tillsammans med 1.8 dl socker. I en separat bunke, blanda ihop 3.5 dl mjöl, 1 tsk natriumbikarbonat, 0.25 tsk salt & 1.8 dl blåbär. Rör ner mjölblandningen så att smeten precis går ihop. Häll ner i limpformen. Toppa med en blandning bestående av 0.5 dl havregryn, 0.5 dl socker, 2 msk kallt smör, en nypa salt & 0.75 tsk kanel (mosa ihop allt detta så att det blir som en smuldeg). Grädda i 60-70 minuter, kolla med en tandpetare så att det inte är kletigt i mitten. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0