Secure the garden...

Häromdagen insåg jag att det inte bara är huset som måste barnsäkras (så snart som möjligt - herregud, alla sladdar!) utan även vår trädgård. Såg plötsligt tusen & en faror & kände svetten lacka. Inget staket mot gatan, små barnben som springer snabbt, måste få upp något absolut senast nästa vår! Sen alla växter - bara en snabb inventering gjorde att jag fick puls. Liljekonvaljer & värst av allt "deadly night shade"...
Vackra blommor som sen producerar vackra bär, som dessutom smakar sött... & så lite som två bär behövs för att ta död på en vuxen individ. PANIK! Så idag gick jag till frontalangrepp & slet & rev ut hur mycket DNS som helst. Nästan en hel soptunna fick jag ihop innan jag var klar. Nu blir det till att övervaka trädgården med hökblick för att se om de lyckas komma tillbaka. Jag inser att Tor inte riktigt fixar att ta sig runt på egen hand & pula i sig bär utan att jag ser det, men om det är någon gång jag vill ligga steget före så är det nu. Hjälp... blir alldeles matt när jag tänker på hur mycket som växer där ute som jag har noooll koll på - kanadensisk flora nästa!

Kommentarer
Postat av: Alex

åh vad läskigt! Vi har inte behövt barnsäkra så himla mycket inne (det enda är väl pet skydd i kontakterna), men dom där växterna lät väldigt obehagligt. Även om det är ett tag kvar tills lilla T kan krypa fram och pillra i sig ett bär själv så är det ju väldigt skönt att få rensat bort i god tid så ni ser att allt är borta och så. Ibland kan det kännas lite överväldigande med alla faror som kan hota våra små!

Svar: Absolut överväldigande - speciellt när man precis upptäcker en ny fara som man aldrig ens vetat om innan!
Petskyddade kontakter har vi satt in allt eftersom vi renoverat, så det känns bra - men vi måste klura ut en lösning för kattsandlådan samt sätta lås på underskåpen i köket så att han inte kommer åt rengöringsmedel. Hur har Isabella varit med sladdar - något hon försökt äta på?
Ida

2015-06-06 @ 09:01:35
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Malin C

Usch jag har också den stressen! Tre trappor, sjötomt och förre ägaren byggde en uteplats helt utan staket med fritt fall på 1.70 rakt ner i en stor klippa runt om. Alltså... Undra om man kan tömma sjön på vatten :)

Svar: Ordentligt barnsäkra lås på dörrarna är något vi ska sätta in redan nu i sommar efter en hemsk olycka i vintras i Toronto då en liten 3-åring knatade ut i vinterkylan & dog. Dels för kylan under vintern, men även för att vi ändå bor relativt nära en flod - vill kunna gå & lägga mig & känna mig helt säker på att Tor inte kan ta sig ut på egen hand!
Ida

2015-06-07 @ 08:17:43
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Trillingnöten

Fy bövelen!! Nä, sånt där är så otäckt för man kan ju liksom inte alltid veta om de ätit nåt. OM de ramlar eller gör illa sig så ser man och hör oftast, men just det där med att sätta i sig nåt. H började dricka ur en Purellflaska häromveckan och det var ruskigt!

Svar: Nejmen fy vad läskigt med purell-flaskan - tur att du hann se det!
Finns ju hur mycket saker som helst som de kan sätta i sig, bara det här med kattlådan... känner mig redan lite stressad över hur vi ska kunna hålla Tor ifrån den.
Ida

2015-06-07 @ 18:08:04
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Alex

Vi har inga barnsäkringar på lådor/skåp eller så. Det enda hon har försökt med var kontakterna och då satte vi in petskydden. Aldrig att hon har tagit rengöringsgrejer eller farliga saker ur lådor. Vi har kört efter att barnsäkra allt efter som det behövs därför har det blivit väldigt lite (nu ska vi dock sätta något slags bambu "skärm" eller så längs balkongen efterosm hon börjat försöka klättra upp på kanten).

Men det är ju väldigt olika hur ens barn är! Vissa gör inget farligt alls och andra kan man inte släppa med blicken en halv sekund. Sen har ju Bellan aldrig accpeterat att leka ensam och sådär så har inte känt behov av att säkra så jag kan lämna henne i ett rum på egenhand.

Fast just giftiga saker som är lättillgängliga och dessutom smakar gott... känns som en bra sak att få bort snabbt.

Svar: Men då kanske jag inte behöver stressa så mycket - här har de nämligen pushat för att barnsäkra från 3 månaders ålder, så jag har känt mig lite stressad över att vi gjort nada nu när han ändå är 6 månader gammal. Så fort han börjar krypa måste vi sätta en grind till tappen, men annars kanske vi kan göra som ni & avvakta.
Ida

2015-06-08 @ 11:41:29
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0