A late but wonderful Christmas present!

Fick en present igår som jag blev SÅ glad för! Pauls föräldrar svängde nämligen förbi med ett gäng försenade julklappar från Pauls gudmor & förrutom ett helt underbart gäng barnböcker till Tor fick jag en... Någon som kan gissa innan jag säger vad det är?!
En äggvåg!
Med hjälp av den här manicken kan du väga dina ägg så att alla ägg i ett dussin blir lika stora. Du tar helt enkelt varje ägg som hönorna producerar & testar om de tippar vågen på 18, 20, 22 eller 24 oz per dussin. Testade omedelbart med de ägg vi hade hemma & som saluförst som "Large" & jajamensan, de tippade alla den största storleken - alltså 24 oz/680g per dussin.
& nu kanske någon praktisk själ bara "Um... fancy, men vad ska du ha den till?". Tja, dels tycker jag att den är himla dekorativ där den hänger på väggen i köket (sprang & letade reda på en hammare ungefär 2 minuter efter att jag packat upp den) men så när jag också en liten dröm om att ha ett gäng små kacklande höns i vår bakgård. Önskade mig höns som liten, så när jag insåg att City of Guelph tillåter höns i bostadsområden drabbades jag genast av hönsbegär & även om det nu inte spelar så där jättestor roll hur stora ägg dessa framtida höns lägger (huvudsaken är väl att de lägger något!) så hade det ändå varit roligt att ha lite koll. Vilket ju gör att en äggvåg är en alldeles fantastisk liten sak att ha hängandes i köket!

Kommentarer
Postat av: Jo

Självklart vill du ha höns på bakgården och då måste du ju ha en våg =)

Såg på nyheterna idag att regeringen har gett uppdrag till en vårdmyndighet (SBU) att utreda förlossningsskador och hur det ska förhindras. Det ska införas nationella riktlinjer. Kan hända att du kan se inslaget i Rapport på SVTplay, det var i morse. Tänkte att det kunde glädja dig =)

Svar: Absolut! Du kan få döpa en av hönorna om du vill! :)
BRA! Åh vad glad jag blev nu - att det inte bara pratas utan görs!
Ida

2015-03-13 @ 10:34:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0