Duolingo & teckenspråk...

Paul satte upp ett mål för 2015 & det var att verkligen försöka lära sig svenska. Januari & februari fick vi inte så jättemycket gjort, men mars har varit mycket bättre. Dels är vi bättre på att öva lite så där i vardagen, dels använder vi oss av Pauls namnsdagsböcker & sen hittade jag en jättebra app som heter Duolingo som verkligen gjort skillnad. Den är nämligen konstruerad så att det går att tävla mot varandra - så jag övar på min spanska (Tors kusins ena mamma är ju från Uruguay) & Paul på sin svenska & jäklar så härligt det är att dra ifrån lite & ligga före med mina kurser! Jag har ju försökt lära mig lite grundfranska tidigare med Rosetta Stone & jag måste säga att Duolingo är snäppet bättre - vilket är helt fantastiskt med tanke på att det är gratis, gillas! Men nu var spanskan inte mitt primära språkmål för 2015, nope - jag vill nämligen försöka lära mig det här...
Babyteckenspråk & det kan jag tyvärr inte lära mig via Duolingo, så här får en hederlig gammal bok stå för undervisningen. Just i nuläget känns det lite överväldigande, 400 tecken är ju en hel del, men jag hoppas att det snart ska börja kännas bättre. Har nämligen läst att teckenspråk är en jättebra "brygga" mellan språken i ett tvåspråkigt hem - barnen kan med hjälp av tecknen förstår att tex mjölk är det samma som milk. Dessutom tänker jag att det kan hjälpa även Paul. Kommer Tor & ber om något som han inte förstår på svenska kanske han i alla fall kan känna igen tecknet. Överlag känns det som om babyteckenspråk är rätt populärt här i Kanada, speciellt i matsituationer ser jag ofta föräldrar som frågar om barnen vill ha mer samtidigt som de gör tecknet för det. Hur är det i Sverige - är det något som folk håller på med mycket eller kanske inte alls?

Kommentarer
Postat av: Camilla

Oj, tecken som stöd - som det heter här i Sverige- är ngt jag brinner för! Ville lärde sig att prata tack vare det och Alvin har lärt sig vissa tecken med.

Om du är intresserad så har jag massa material på "svenska"
Kram

Svar: Åh vad bra - jag har försökt googla på baby teckenspråk & inte hittat så mycket - men tecken som stöd alltså! Super, då ska jag söka igen! Jättebra att höra att du känner så starkt för det, vill ju inte spendera tid på något som kanske sen inte är så "värt det" - men nu när du "gått i god för det" känns det ännu mer som något jag vill försöka lära mig. Hade varit jätteintressant om du velat berätta lite mer om det, kanske i ett blogginlägg på din blogg?
Kram!
Ida

2015-03-19 @ 19:45:40
Postat av: Alex

Har varit med i några grupper för baby tecken på facebook. Diskuteras en del i dom andra grupperna och lärt känna några som tecknar med sina små. Har iaf bara hört massa bra om det

Svar: Det känns ju som en sån himla bra idé, att kunna kommunicera med dem innan de själva kan formulera vad de vill. Måste bara få till det här med att sätta mig ner & NÖTA. Ska ta & kolla upp baby tecken på facebook, kan tänka mig att det är jättebra att vara med i en grupp som kan dela med sig av sina erfarenheter!
Ida

2015-03-19 @ 20:50:45
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Natalie

Camilla! Vill du dela med dig, så blir jag superglad? [email protected]

Jag har använt mig av tecken/takk på jobbet, framför allt i barngrupp med ett barn med downs, men känner att jag tappar det mer och mer nu när jag är hemma. Skulle verkligen vilja använda det hemma med Loke, det är ju så himla bra att förstärka språken!

Kul att du tog upp det! :)

Svar: Vad roligt att höra att du har en så positiv bild av att använda tecken - får mig ännu mer motiverad!
Camilla skickade den här länken till mig på FB - kanske något du kan testa att ladda ner?

http://www.pappasappar.se/takk/
Ida

2015-03-23 @ 19:32:21
URL: http://natta-myown.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0