Elefant-snuttefilt...

Jag har himla svårt för att göra ingenting så när Tor är klängig hade det lätt kunnat bli lite småjobbigt - om det inte vore för virkningen! Har nämligen kommit fram till att virkning & baby är en helt kompatibel kombination. Allt som behövs är att baby antingen ammar eller sover + ett lagom lätt mönster som amningshjärnan inte kan få fel. Typ en stjärna... repetition, repetition, repetition. Går inte att misslyckas även om varenda hjärncell är marinerad i hormonstinn bröstmjölk & du knappt vet vad du själv heter!
Nu kanske ni undrar vad jag ska med en liten stjärna till... Jo, jag har kommit fram till att små bäbisar gillar allt som är MJUKT (Josefin, du kommer att få slåss med Tor om allt i plysch) & åtminstone med Tor är supermjukt babygarn en stor hitt!
& eftersom jag bestämt mig för att 2015 ska bli mer av ett år då jag ger bort saker jag gjort själv istället för att bara KÖPA, KÖPA, KÖPA så tänkte jag att den här stjärnan kunde få bli grunden till Ophelias 1 årspresent (Ophelia är ett av barnen i vår torsdagsgrupp). Med den här ljuvliga lilla snuttefilten som inspiration tåtade jag ihop en liten elefantfilt... jag gillar ju som bekant att virka elefanter. 
Nu är ju Tor himla mycket mindre än Ophelia men efter att ha testat den på honom (mycket viftande armar & ben i upphetsning) hoppas jag att den ska gå hem hos henne också.
Happ... Fortfarande ett par veckor kvar innan Tor får testa fast föda - så det lär bli mer amningsvirkande! Får kanske svänga ihop en kanin som nästa projekt, känns passande så här nu när vi närmar oss påsk!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Åh så fin! Jag är med sugen på att virka en stjärna men håller på med mina ränder.

Svar: Tack! Lätt & rolig!
Vad ska ränderna bli denna gången?
Ida

2015-03-16 @ 20:11:06
Postat av: Matilda

Fin! & tack Tor för kortet! Det kom förra veckan men jag har alldeles glömt att säga att kommunikationerna mellan Kanada och Sverige fungerar. TACK!

Svar: Tack!
Han jobbade länge på att få ihop de där korten. Så jag är glad att Canada Post gjorde sitt jobb & fick dem levererade! :)
Ida

2015-03-16 @ 20:54:18
Postat av: L

Så himla fin! Önskar jag kunde göra en sådan.

Svar: Åh tack!
Den är jättelätt att göra - även om du inte virkat innan så kan du åtminstone testa att göra stjärnan:

https://www.youtube.com/watch?v=x_vMJWWgyJo
Ida

2015-03-16 @ 21:34:42
URL: http://livetpavastkusten.wordpress.com
Postat av: Malin C

Gud så fin!! Både mjukt och spetsar att pilla med, den lär bli poppis!
Börjar man med fast föda så tidigt hos er? Här är det 6 månader. Vilken skillnad!

Svar: Tack tack - jag hoppas att lilla Ophelia ska gilla den!
Alltså, jag kommer troligtvis följa samma rekommendationer som min kompis Sussie fått & hon bor i Malmö... Där har BVC sagt att smakstart är OK vid 4 månader. Fast jag får se hur vi gör, tycker att Tor är rätt ostadig i nacken fortfarande & är han det minsta vinglig vid 4 månader så avvaktar vi.
Ida

2015-03-16 @ 22:51:41
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

Jaha! Ja det är så knäppt att landstingen kör separat här tycker jag. Sverige är så litet och borde ha samma rekommendationer över hela landet!
Man får lita på sin mamma-magkänsla!

Svar: Absolut! Snacka om att bara skapa förvirring när det är olika bud från olika håll om typ allt! Smakstart tidigt är bra för att motverka allergier, smakstart tidigt är dåligt från allergisynpunkt... Eh?! Men det är väl som du säger, man får lita på magkänslan när det ges olika bud. Tor har tex visat noll intresse för vår mat så här långt, så då känner jag lite att jag inte direkt behöver börja stressa med gröt & smörgåsrån.
Ida

2015-03-17 @ 07:16:31
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Jo

Jättefin! Ungen verkar vara ett geni som på tidigt stadium förstår vikten av mjukt material =) Det finns nog tillräckligt med plysch i världen för oss båda =)

Svar: Det är fint att ni kan dela på plyschen. :)
Ida

2015-03-17 @ 11:12:33
Postat av: Jo

Angående amning; såg det här på nyheterna i morse
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskning-barn-som-ammas-lange-blir-smartare-an-andra-vuxna

Svar: Hoppas kan man ju alltid!
För mig har amningen varit så himla bra eftersom den är så enkel! Orka på att stå & blanda ersättning mitt i natten.
Ida

2015-03-18 @ 11:04:46
Postat av: Jo

Haha, bra reklam för amning "Amma! För orka blanda mitt i natten" =)

Svar: Skratt! Kanske ny karriärmöjlighet - pitcha slogans!
"Amma - för den som är för lat för att sterilisera flaskor!"
Ida

2015-03-18 @ 15:53:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0