40.000 cad!

För att vara lite nordamerikansk... OMG! Vi har i nuläget samlat in mer än 40.000 kanadensiska dollar, i nuläget har vi nästan 300.000 kronor till vår syriska familj. På två månader - är det inte helt otroligt?! Är liksom bara helt golvad av folks givmildhet. Golvad & lite tårögd, det finns mycket fult i den här världen men också mycket godhet & värme!
 
Men nu till ett litet personligt dilemma som jag hoppas att ni bloggläsare kan hjälpa mig med. Varje år får Paul nämligen en julbonus av sitt företag & vi hade planerat att ge en procentsats av de pengarna som vårt stora bidrag till vår syriska familj. Fast nu känner jag lite att just den här familjen faktiskt har alla de pengar de behöver för att etablera sig här i Kanada. Vi har en lägenhet som väntar på dem, alla möbler, kläder & så pengarna på det - deras trygghet är garanterad. Tillskillnad mot alla de som fortfarande sitter fast i flyktingläger. Hade det varit alldeles fel att inte donera våra pengar till just den familj som vi jobbat på att få hit, utan istället gett pengarna till UNHCR istället?
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag tycker att ni kan skänka procent till UNHCR istället till familjen då ni har lyckats skapa en så pass grund för familjen. :)

Svar: Det känns lite som att vara otrogen, men det blir nog UNHCR i alla fall. Så många som behöver akut hjälp & det hade känts bra att få hjälpa dem i alla fall lite.
Ida

2015-11-19 @ 21:21:22
URL: http://fruek.blogg.se
Postat av: Målvaktsmamman

Det är helt fantastiskt! Det finns så mycket godhet men tyvärr drunknar det ibland i mindre ondhet. UNHCR, jättefint initiativ.

Svar: Du har helt rätt, det finns så många fina människor där ute & det måste man fokusera på när det känns mörkt i övrigt! Sen gör UNHCR ett fantastiskt jobb på så många ställen, så det känns som en fantastisk organisation att donera pengar till!
Ida

2015-11-19 @ 22:15:19
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Jo

Inte helt överraskande säger jag också UNHCR =) Så kommer det till dem som inte har möjligheten att få en så direkt hjälp som ni ordnat åt "er" familj.

Svar: Det var väl ingen överraskning direkt, men det känns bra att ni här på bloggen håller med om att det är ett bättre alternativ i nuläget. Vi kommer ju naturligtvis att ställa upp på andra sätt för "vår" familj, men pengamässigt känns det som om de har så att det räcker & blir över.
Ida

2015-11-20 @ 13:15:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0