Sämsta morgonmamman...

När det lilla barnet startar sin morgon 05.20 (röööv) är mitt föräldraskap kanske inte precis på topp. Idag hade vi en sån start & det kändes lite som om jag skulle dö av trötthet. Orken att leka är obefintlig & jag får väl lov att erkänna att jag "passar" Tor i väldigt lösa former. Typ sätter på en podcast, lägger mig på golvet med amningskudden under huvudet & drömmer om ett tyst, svalt, ensamt hotellrum medan Tor får underhålla sig själv... Målet i livet är just då enbart att slå ihjäl två timmar så att vi sen kan gå & sova ytterligare en timme innan dagen startar på riktigt. Under dessa två timmar ska det helst hända så lite som möjligt enligt mig, medan Tor tycker om att späcka dem med saker som får upp mamma från golvet. Idag lyckades han helt förträffligt med det målet. Hade i tröttdimman glömt att ställa undan katternas torrfoder, så det högg liten glatt in på. Vanligtvis är jag rätt snabb på den bollen & får väl som mest gräva ut en eller två torrfodersbitar men idag slog vi nytt rekord - 12! Vilket vi firade med skrik & gråt & utvält vatten... Det här med food waste alltså, går tydligen i arv, barnet blev nämligen heligt förbannat när jag envisades med att gräva ut alla torrfodersbitar & kasta dem i sopan. 
 
Ni andra som läser & har eller har haft små barn... Hur mycket liv känner ni att ni har i kroppen när de vaknar så här okristligt tidigt? Jag har en mammakompis här som tar sin kotte på promenad varje dag vid halv sex & alltså, jag vill jättegärna vara en bra mamma till Tor men den orken har jag bara inte.

Kommentarer
Postat av: Alex

Lägga sig och "sova" på golvet i ett barnsäkrat rum är det bästa sådana mornar tycker jag. Jag brukade försöka amma och söva om så länge jag kunde och sen lyfta ner henne till spjälsängen som stod bredvid vår säng. Lägga ner någon random leksak som fanns innom räckhåll och halvslumra en stund till. Alternativt slå på något barnprogram och ha en hand på henne så jag vakna om hon försökte smita.

Min mamma har berättat hur hon sov på golvet i vardagsrummet hållandes mig i fötterna. Vaknade när bamse var slut och jag försökte smita. Då spolade hon tillbaka och somnade om.

Sålänge barnet är utom fara och glatt så tycker jag gott man kan försöka sno åt sig lite halvslummer var helst man kan.

Svar: Men så skönt att det inte bara är jag som lägger mig på golvet & inte leker aktivt för fem öre! Har känt mig som en så dålig mamma varje gång vi haft en sån morgon, vill så gärna ha orken att hitta på saker ihop med Tor men så pass tidigt på morgonen är jag helt enkelt inte riktigt funktionsduglig.
Har inte testat barnprogram ännu, hur tidigt började Bella titta på TV & visa intresse? Känner att Tor inte riktigt har orken ännu...

& så härligt att höra ifrån dig - såg att bloggen hade försvunnit häromdagen & blev helt ledsen!
Ida

2015-11-16 @ 21:07:21
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Camilla

Tidiga morgnar är inte heller min melodi... Precis som Alex ovan så passar man på och få lite mer sömn i ett barnsäkert rum..

Tv är en "räddare" då våra barn gärna samlas runt den på morgonen medan de ritar/pysslar/leker fram till vi kommer upp.

Svar: Får väl tänka att det kommer att vara så här jobbigt en begränsad tid framåt, för eller senare blir Tor ju stor nog att leka lite själv utan att vi behöver kliva upp tillsammans med honom. Just nu låter det som en sån LYX att ha barn som kan sitta & pyssla medan man själv sover! :)
Ida

2015-11-16 @ 22:12:57
URL: http://fruek.blogg.se
Postat av: Malin C

Åh podcast grejen gör jag VARJE dag! Nu är jag morgonmänniska så jag leker gärna runt så dags, men när klockan närmar sig 14 håller jag på att gå under av trötthet i väntan på eftermiddagsvilan. Då blir det alltid podcast på och sitta bredvid när han leker och komma med lite glada tillrop ibland. Försöker alltid ha nån slags underhållning på i bakgrunden för mig, blir mer stimulerande för mej med då och då leker jag nog roligare också.
Sen ör det ju dessutom utvecklande för dem att öva på att leka själva! Förr i tiden hade ju ingen tid att underhålla sina barn så som vi gör idag så det går nog ingen nöd på dem. (Rättfärdigar jag mig med haha!)

Svar: Haha! Tor har lyssnat så mycket på Adam & Co att han börjar dansa så fort signaturmelodin spelas! Rumpgung & handen i luften!
& du har ju rätt i att de faktiskt inte behöver underhållas non-stop, det är OK att sitta & leka själv lite. Allra bäst för samvetet är det dock om katterna engagerar sig i vad han håller på med, då kan jag ligga där på golvet & känna att alla är underhållna & får uppmärksamhet. Hur är Hugo med C, har de börjat leka än?
Ida

2015-11-17 @ 20:43:07
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

Exakt! Bäst när alla är samlade! Cesar ääälskar Hugo, tyvärr kan han bara "klappa snällt" i ungefär tre sekunder innan han blir så exalterad att han bara MÅSTE dra honom i pälsen. Så Hugo är inte lika förtjust... Hoppas impulskontroll står näst i utvecklingsfasen!

Och vilken fin julfilt! Du är så pysslig och duktig!! Jag skulle rösta för att ha med en kärve också, så vackert!

Svar: Tor är inte heller världsbäst på att klappa snällt. Han vet att han ska klappa med "hela handen" & inte grabba tag, men han klappar så entusiastiskt att katterna skakar... Det är mer smäll än klapp om vi säger så, men det är i alla fall ett steg framåt & båda katterna tar det utan att springa iväg vilket jag tycker är himla fint & stoiskt av dem. :) Skönt att höra att Hugo också är härdig!
& tack! Älskar att hålla på med sånt här & det ligger lite extra varmt om hjärtat när det dessutom är till Tor. Har googlat kärvar & det är ju så fint, men jag är osäker om det kommer att fungera i pixelform.
Ida

2015-11-18 @ 09:56:30
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0