20 kilo kött...

För ett litet tag sen frågade Jess mig om vi ville vara med & dela på en ko (nåja, ungtjur). Sjukt mycket vuxenpoäng på det! Men eftersom köttet kommer från glada små kossor som faktiskt fått leva sina dagar under bra förhållanden med gräs på menyn så sa vi glatt ja. Idag kom hela laddningen. Så vi knatade in till typ 100 kilo kött i Jess & Andrews kök. VÄLDIGT mycket kött & verkligen ett litet projekt att dela upp det hela mellan dem, oss & ett par andra själar. Ni kan ju tänka er själva, massa kött över hela köket, fyra föräldrar med sömnbrist, två små energiska bebisar som mest bara ville krypa runt & rycka ut köttpaket till höger & vänster & så MATTE med kilo & pund förvirring på det... Nåja, tillslut stod vi där med 20 kilo nedstoppade i ett gäng kassar & nu har vi väl kött till... jaaa men någon gång 2016 i alla fall! För vi äter inte så värst mycket kött här hemma i huset, men när vi väl gör det känns det så bra att faktiskt veta att det kommer från en bonde som heter Steve Martin & bor 2 timmar bort. Inget mer anonymt supermarketkött här!

Kommentarer
Postat av: Jo

Bra jobbat! Ni har väl kommit ihåg att skriva lappar som säger vilken del av djuret det är i varje påse? =)

Svar: Köttet var redan paketerat med namn tryckt på pappret - så det slapp vi göra. Det var inte riktigt lika hard core som när det kom hem en halv älg hemma i norrland. :)
Ida

2015-10-07 @ 07:32:48
Postat av: Jo

Haha! Vilken tur =)

2015-10-08 @ 14:47:06
Postat av: Ann

Vad kul! Här är det jättevanligt att folk köper hela djur så att säga. Folk säljer på craigslist, grisar, får, getter, höns, etc. Så får man oftast åka till personen som säljer, slakta djuret själv i vissa fall, och sedan ta med djuret hem och stycka upp eller så får man hjälp där man köper djuret. Väldigt fascinerande. Men visst är det kul när frysen är full sedan med kött! Hur gick det förresten med din trädgård. Har varit MIA hela sommaren från bloggar känns det som. Min trädgård blev ganska bra, fick massa potatis, ja det var väl det som funkade bäst detta året, och gurkor och zucchini och sallad förstås :)

Svar: Oj på att slakta själv alltså! Jag har lekt med tanken på att slakta höns så småningom, men vill verkligen känna att jag kan göra det på rätt sätt. Vill ju absolut inte orsaka onödigt lidande. Större djur än en höna känner jag inte att jag hade varit bekväm med. Känns som om det är så mycket större risk för att jag inte gjort det på rätt sätt. I det här fallet hade bonden skickat allt till slakt själv, men en väns bekant fick åka ut till farmen & hämta hem allt kött. Känns så himla bra nu när frysen är full & så behöver vi bara komplettera med fisk & något enstaka inköp av kyckling/fläskfile.
Trädgården gick bra, sån den nu var, fick ihop nästan 15 kilo tomater allt som allt. Nästa år ska vi dock utöka. Vill ha massa mer tomater, testa paprika & så vill jag absolut odla våra egna pumpor till nästa Halloween. :)

Hoppas du hade en bra sommar ute i fält förresten!
Ida


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0