Pumpkin bonanza!

Värsta bästa Thanksgivinghelgen vi haft - det har varit så rakt igenom perfekt att det mycket möjligt kan ha varit mitt livs bästa Thanksgiving! Idag hade vi ännu en outstanding höstdag, krispig luft på morgonen, knallblå himmel, ännu mer höstrött & våfflor till lunch!
Våfflor som vi åt utomhus, för är det 21C i oktober så tänker i alla fall inte jag sitta inne. Det får vi nog av till vintern!
Oh NomNomNom!
 
Senare på eftermiddagen tog vi en helgpromenad genom parken bort till Starbucks. Köpte på oss frapps & knatade ner till parken & åt pumpamuffins som jag bakat på morgonen. Älskar att receptet krävde pumpapuré & äppelmos & att jag hade båda hemlagat! Nästa år kör vi repris, fast med tillsatsen "ägg från egen höna" & "pumpa från egen täppa"!
Precis när vi var på väg hem kom Andrew, Jess & Lewis cyklandes - så vi stannade kvar i parken & lekte med dem ett tag. Tor fick gunga & SKREK av skratt - kanske världens härligaste ljud. Promenerade hem igen & Paul plockade röda lönnlöv till Tor & kotten viftade runt med dem i yr glädje & så avslutade vi kvällen med trädgårdsfix (check på ytterligare en installerad regntunna!), mopp av golv med gulsåpa (bääästa lukten) & ytterligare lite pumpa, den här gången i risottoform:
Toppade med pumpafrön som jag handskalade mellan risotton gottade ihop sig & lite lite baconsmul för att lura i Paul att det inte var ett helt igenom vegetarisk middagsalternativ... & nu kanske ni undrar "Massa pumpa, men var var kalkonen?!". Jo men så här, det kommer att vara aptrist väder i MÅNADER framöver - om det nu blir indiansommar mitt i oktober, då vill jag ju inte stå HELA dagen i köket. Vilket är fallet om du lagar kalkon, med alla tillbehör är det ett dagsverke & jag kände bara inte för att lägga ner den tiden. Istället satsade jag på höstiga rätter som kändes lite extra festliga utan att kräva en himla massa tid. Dessutom, känns så onödigt att steka en hel kalkon för två personer, då sparar jag hellre lite på miljön & äter något annat gott som inte involverar 6 kilo död broilerfågel.
 
Förövrigt, om Sverige nu anammar Halloween så tycker jag att vi ska ta till oss Thanksgiving med. Jag har sagt det innan & jag säger det igen, det är en helt fantastisk helg & det kanske allra bästa med den är att den kommer så förutsättningslöst. Du får liksom tre dagar på dig att göra den till vad du vill - inga presenter, bara lite fint höstpynt på trappen & så god mat - vad mer kan man begära?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0