Canning...
Vi köpte ju helt sjukt mycket tomater häromdagen, så jag håller fortfarande på att arbeta mig igenom hela högen. Ikväll blev det tex tomatsoppa till middag... Men det är ju bara att inse att vi INTE kommer att hinna äta oss igenom alla tomater innan de blir dåliga, så vi har investerat i en jättekastrull för att koka konserver... Gör man sånt i Sverige förresten? Minns inte att vi någonsin höll på med sånt hemma (& då var det ändå väldigt mycket självhushåll när jag växte upp), men här är "canning" väldigt populärt. Så här långt har jag kokt en hel laddning med tomatsås...
& nu ikväll har jag precis fått ihop en laddning med grön tomat chutney. Vet väl kanske inte exakt vad vi ska göra med 6 burkar chutney... Får väl börja äta mer indiskt här hemma!
Kommentarer
Postat av: Jo
Vi hade en jättekastrull som mamma använde till jordgubbssyltkok. Det är det enda jag kommer ihåg att hon konserverade.
Svar:
Ida
Postat av: Alex
jag får typ aldrig gjort sådant. Men jag älskar det. Har verkligen lite "husmors drömmar" och skulle äälska att ha ett stort skafferi med massa saker jag gjort/odlat själv! Imponerad att du hinner med, när bellan var i den åldern hann jag knappt med att duscha regelbundet :P
Svar:
Ida
Trackback