Grön tomatcurry...

Tor går igenom ytterligare en livskris, så det är lite upp & ner här hemma just nu (ville typ sätta ut honom på trappen idag)... Men, det är fredag & Paul kommer att vara hemma i två dagar & det gör att allt känns så mycket lättare! Lägg till att jag har tröstat mig med en cider & comfort food & allt känns genast bättre. Speciellt som middagen inte bara kom med mysighetsstämpel (allt som man äter ur skål med sked känns som mysmat som gör under för själen) utan dessutom var ett helt fantastiskt bra exempel på "matsmarthet". För ni vet ju hur jag är med att kasta mat, så när trädgården ser ut så här & det tickar mot slutet på september så känns det lite jobbigt...
Så himla många tomater som inte kommer att hinna mogna! Vad göra?! Jo, curry! Nu har jag inte riktigt blivit så välorganiserad att jag börjat fixa med egna konserver, men jag svängde ihop en halvsats curry & det räckte till middag till oss tre samt en fryslunch. Inte illa för något som annars bara hamnat i komposten!
Det här var den mognaste tomaten jag plockade, alla andra var kartigare än kartigast - ändå blev det en så himla god curry. Så nöjd! Planen är ju att drastiskt utöka vårt odlande till nästa år, så det känns bra att ha en game plan för vad jag kan göra med alla gröna tomater. För stekta gröna tomater har jag inte riktigt vågat mig på ännu...

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag som direkt tänkte stekta gröna tomater =) Du måste testa! Så kan du rapportera tillbaka ;)

Svar: Okay, ska bara se hur mycket gröna tomater jag har kvar. :)
Ida

2015-09-19 @ 09:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0