Han bet mig...

Sämsta kvällen igår... Lagom till att vi var klara med middagen hörde Pauls jobb av sig med något panikärende & så var det bara att jobba för honom. Så jackpot på att fortsatt underhålla den maniska studsbollen på egen hand. Bestämde mig för att amma för att få ner honom lite i varv, dåligt beslut. Energiknippet Tor hade noll vila i kroppen & demonstrerade detta genom att HUGGA mig i bröstet. Blodvite. Alltså, ursäkta språket, men fy för satan vad ont det gjorde. Har hört lite olika skolor om vad man ska göra när babyn biter, varav vissa mammor har menat att det bästa är att bara spela cool & låtsas som inget hänt. Har dessa människor noll smärtreceptorer? Är det här mammor som går på glödande kol som hobby? För annars ser jag inte hur de fixar att bara fortsätta amma som om inget hänt. Jag skrek. Tor, som fram till skriket tyckte att han hade gjort något ganska roligt, blev rädd & började panikgråta. Själv var jag inte heller långt ifrån tårarna & bara "Paul, NU TAR DU HONOM". Så det gjorde ju inte saken bättre, Tor blev hysterisk när Paul lyfte upp honom & så fortsatte kvällen med babygråt tills dess att de båda slocknade i sängen vid halv tio. Vilket lämnade mig, småblödande & ensam i soffan... & så knatade herr skunk förbi huset & POFF så satt jag där i ett moln som luktade brinnande bildäck. Sa jag SÄMSTA KVÄLLEN?
 
Men det som känns jobbigast är helt klart att Tor bet mig så sjukt hårt att jag nu för första gången sen han föddes bävar inför amningen... Fortsätter han så här vet jag inte om jag pallar att fortsätta amma, det är liksom ingen höjdare att sitta på två tandformade glappande sår på bröstvårtan. Så i fall att någon har ett bra tips på hur vi ska ta oss ur den här svackan så får ni gärna skriva en rad eller två - alla tips mottages tacksamt. Förrutom "spela cool", för gårdagen visade tydligt & klart att jag inte är en cool mamma!

Kommentarer
Postat av: Jo

Ouch! Stackare. Hoppas ni hittar en lösning. Kram!

Svar: Så ONT det gjorde & blödde massor, så jag fick stoppa papper i BHm & sen fastnade det i såret & rev upp alltihop igen när jag skulle ta bort det. Snyft...
Ida

2015-09-02 @ 19:35:49
Postat av: Malin C

Ajaajaj fy stackare! Och så skunken på det!!
Min kompis använde amningsnapp som lite skydd för tänderna.

Svar: Alltså, skunken... Då kändes det lite som en dålig film!
OK, bra tips - tack! Har ett par som jag aldrig använde när han var liten, men kanske att de kan fungera nu! Vill gärna kunna amma tills han fyller ett, så det hade känts så trist att behöva sluta bara pga detta.
Ida

2015-09-02 @ 20:21:17
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Åsa

Hej!
Aj, ont med bett. Här är vad en omtyckt blogg säger om saken:https://sagogrynet.wordpress.com/2010/10/05/jag-har-en-liten-gnagare/

Jag har inte haft några större problem med bitande, men tycker att om amningsnapp hjälper kan det vara värt att prova. Du får nog känna dig fram och försöka hitta tillbaka till en trygg amning.
Kramkramkram

Svar: Åh vilken bra länk - jag hade listat ut det där med att pressa bröstet i ansiktet på honom men kände mig lite hemsk som "stängde av" andningen, så det kändes bra att läsa att det faktiskt var något som det tipsas om.
I nuläget försöker jag att fokusera mer på amningen än vad jag gjort tidigare, inte surfa eller skicka saker på mobilen utan verkligen SE vad Tor gör. Det är ju inte det roligaste att bara sitta rakt upp & ner, men hellre det än att jag missar att han är less & får ett till sånt här bett. Har fortfarande så ont att det liksom ilar i kroppen varje gång jag ammar. Men det är bara att bita ihop & tänka att det blir bättre imorgon!

KRAM!
Ida

2015-09-03 @ 09:07:17
Postat av: Sara

Prova amningsnappar, alltså sådana man sätter på bröstvårtan. Jobbigare för barnet att suga i sig, så fungerar olika bra beroende på hur ivrig han är på att amma. Är naturligtvis lite meckigare, särskilt innan man vant sig, men skyddar mot värsta delen av bettet och kan i så fall användas övergångsvis tills du känner dig trygg igen.

Svar: Tack för tipset, jag ska prova det om han biter igen. I nuläget håller jag stenkoll på när han ammar & så fort han ser ut att tappa fokus det minsta bryter jag amningen. Har fungerat hitintills, men jag har två amningsnappar som väntar i fall att han hugger igen. Vill ju fortsätta amma åtminstone till året!
Ida

2015-09-03 @ 13:22:44
Postat av: Alex

aj aj aj de där gör så jäävla ont! Jag har också reagerat med att skrika, förstår inte hur jag skulle kunnat göra annat. Förhoppningsvis var de en engångs grej. Ingen aning om hur man ska göra annars. Jag har bara sagt "nej de gör ont" och tagit bort Isabella om hon bitit mig lite löst och typ skrikit och kastat mig bort när hon bitit hårt (bara hänt någon gång).

Svar: Nej det gick inte att låtsas som intet, så sjukt ont det gjorde & sen blev jag rätt skärrad över att det blödde så pass mycket som det gjorde. Hur har Isabella reagerat när du skrikit till ordentligt? Tor blev så rädd att jag mådde helt dåligt av det också.
Ida

2015-09-04 @ 22:13:05
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0