Råvarunostalgi...

Ibland funderar jag på hur det hade känts att flytta hem till Sverige, vad hade jag saknat med Kanada? På en väldigt basal nivå - maten. Inte restaurangmaten i sig, men all färsk mat som går att köpa här. Lokalt odlad frukt & grönt, färsk fisk i varje affär... det händer liksom inte på ICA i Lycksele. Idag spenderade vi $30 (alltså cirka 185 kronor) på vår farmers market & det här kom vi hem med (efter någon timme av hackande):
4.5 kilo äpplen, grönsaker till tre 1 kilos påsar för frysen + nog för middag till oss, 500 gram paprika till frysen, 2 stora påsar med tomater som jag skalat & fryst för chili samt tre påsar med hackad purjolök. Vet inte riktigt vad mat kostar i Sverige längre, men jag har ett vagt minne av att jag typ dog över kilopriset på paprika sist jag handlade hemma i Sverige... Så ja, hade vi flyttat från Kanada hade jag definitivt utvecklat grav råvarunostalgi!

Kommentarer
Postat av: Jo

Önskar att det var så där i Sverige! Händer ju inte.

Svar: Nej men eller hur. Bara det här att köpa maten direkt från bönderna... Känns väl som om man i regel är hänvisad till ICA/Coop & så är det bra med det. Älskar att vi kan gå till vår marknad här & verkligen träffa familjerna som odlat maten!
Ida

2015-09-13 @ 15:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0