Duck egg quiche...

Det blev pizzamiddag (Tors absoluta favorit - mina ansträngningar i köket är bortkastade på honom) samt bubbel till middag. Jag vet att pengarna inte är på mitt konto än, men det faktum att dagens bankärende inte var som att köra huvudet in i en betongvägg (upprepade gånger) måste firas!
 
I övrigt då - det ska bli PISSVÄDER nu i helgen, men jag hoppas att vägarna ska vara farbara så att att vi kan åka ut till ankäggsfarmen. För alltså ankägg, vi måste prata om detta - varför har ingen talat om för mig tidigare hur grymma de är? Varför säljs de inte på ICA, varför går det inte att beställa ankäggsomelett till brunch?! De är ju bara SÅ goda! Lagade en broccolipaj med dem igår & den blev så god, krämig (den får nästan en gräddig smak) & fluffig (som en suffle) & alldeles underbar!
I fall att ni får tag på ett gäng ankägg är instruktionerna enkla:
 
Sätt ugnen på 200C. Nyp ihop 3 dl fullkornsmjöl, 100g smör & 3 msk vatten till en deg & tryck ut den i en pajform. Koka upp broccoli 3-4 minuter. Lägg broccoli, paprika & getost i pajformen (mängder beroende på smak & tycke) & strö över salt & peppar. Vispa ihop 3 ankägg (eller 4 vanliga) med 3 dl mjölk. Häll äggstanningen över grönsakerna & toppa med lite riven västerbottensost. Grädda i 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0