Lite kvällsångest!

Usch jag har sån ångest just nu. På morgondagens schema står nämligen RINGA TILL HANDELSBANKEN & ni som läst bloggen ett tag vet ju att Ida + bank = åt helvete. Det är verkligen världens sämsta kombination - spelar ingen roll hur jag vänder & vrider på saker & ting, det går ändå aldrig min väg. Den senaste komplikationen som jag stött på är att de helt tvärt, utan att informera, har stängt av min enda möjlighet att överföra pengar till mitt kanadensiska konto. Av den enkla anledningen att jag inte har en sån där liten bankdosa som man kopplar till datorn. Paul bara "men be att de skickar en så är problemet löst" - men jag vet att det inte finns en chans på jooorden att bank-killen imorgon kommer att säga "Ja men självklart, jag lägger den i en liten låda nu & du har den nästa vecka". Bara vet att det istället kommer att låta "Kom in på kontoret & hämta en! Du bor i Kanada? Ja nej... men vi brukar inte ha att göra med den typen av problem så jag måste prata med min överordnade" & så kommer det hela att mala åttiofem frustrerande varv runt med slutdestination "Kom in på kontoret!". Jävla kontorshelveten brinner ner till grunden.

Kommentarer
Postat av: Jo

Usch, stackare. Jag tänker positiva tankar åt dig! Kram!

Svar: Tack - det började knackigt, men tillslut löste det sig i alla fall delvis!
Ida

2016-04-01 @ 13:42:32
Postat av: Ann

Jäkla problem med banken här med, jag har gett upp! Jag hämtade ut två dosor från SEB en gång då jag var hemma, bara för att liksom, vilket var bra för jag glömde bort pin koden på en och så blev den låst. Sedan så spärrade SEB mitt kort och talade sedan om det för mig, och frågade om jag ville få ett nytt kort....eeehhh ja tack. Jo då fick jag stå för kostnaden för att skicka det kortet, och jag hade enbart en PO box, men de talade inte om för mig att de skulle skicka kortet UPS, som inte leverera till PO box....sedan säger dom, jaha men kanske vi kan skicka till dina föräldrar då och så kan dom skicka?!?!?!?!!?!? Summan av kardemumman är att jag betalade typ 400 kronor för ett kort som aldrig kom fram.

Sedan så spärrade de funktionen för att köpa och sälja fonder för flera år sedan, bara för att jag bodde i USA, och var utskriven från Sverige. Jag var tvungen att förklara för dom att jag inte var Amerikansk medborgare och att man enligt svensk lag måste skriva ur sig om man bor utomlands mer än ett år, jäkla idioter som inte ens fattar det. Sedan så kan man inte prata med vanliga kontoret, utan man måste prata med internationella kontoret, som hör och häpna, inte öppnar förrän 10 på morgonen....vilket passar mig skitbra (not) eftersom det är 10 timmars skillnad här...

ajaa, lite psykbryt. Jag har helt enkelt gett upp hoppet om min bank och mina fonder kommer väl för evigt att sitta på det där kontot utan att jag får ut ett enda öre. Hoppas det går bättre för dig.
En sak till jag gjorde innan jag flyttade var att jag tog med mamma och pappa till min bank och la till dom som personer som har tillgång till mitt konto och alltså kan göra vad som helst med det (nästan), vilket har visat sig vara till en fördel.

Svar: Åh nej - känner så med dig! Har också en fond i SEB & den skiten kommer nog att sitta där i tid & evighet. Har försökt på alla sätt & vis, men det blir ALLTID återvändsgränd. Trodde att jag hade kommit på en lösning förra vintern (man kan be en annan bank, i det här fallet Handelsbanken, att begära en överföring av ens pengar till ett annat bank-konto) men det sket sig det med eftersom mina föräldrar tappat bort mitt försäkringsbrev. Så nu måste jag publicera en efterlysning i någon form av banktidning i ett halvår innan de kan tänka sig att göra någonting över huvud taget. Alltså, man kan ju bli gråhårig för mindre! & känner så med dig för de där 400sek - det är ju inte mycket pengar i sammanhanget, men principen! Fick själv betala 600sek i straffavgift för att Handelsbanken gett mig fel information kring vad jag behövde göra för att göra en utlandsbetalning. Fick den informationen på min födelsedag av alla dagar - psykbrytet på den...
& jag la till mina föräldrar som "förvaltare" på mitt Handelsbanken konto - men glömde bort SEB - tror du jag svurit över det genom åren?! Nej... att försöka komma någon vart med banker som utlandssvensk är en så genomjävlig process att jag oroar mig lite för vad jag höll på med i tidigare liv - SÅ magert karmakonto!
Ida


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0