Making of the mini farm...

Paul har som sagt semester i tre dagar den här veckan & det kan ju tyckas rätt märkligt att boka in det i mitten på den kallaste april-månad jag upplevt sen jag flyttade till Kanada & ingenstans ska vi heller. Men vi har typ 802 husprojekt som måste färdigställas & så har vi ju projekt "göra om vår trädgård till en minifarm" & då är det liksom läge att göra jobbet nu & inte i juli. Vi hyrde därför in en jordfräs & gjorde det här med trädgården vid sidan om vårt hus...
Medan en liten remsa fortfarande var "ofräst"...
Numera ett minne blott sedan farmer Paul drog ut direkt efter frukosten!
 
Ser ju inte klokt ut i nuläget men jag hoppas att det ska ha tagit död på i alla fall ett par av alla vidriga lawn grubs & om inte så är planen att dumpa ut ett par kubik grus på dem om någon vecka eller så.
I wish you nothing but DEATH!
 
What else... Jo, vi har fräst upp utrymmet framför vårt staket & idag/imorgon ska vi bygga boxar så att jag kan plantera in ett gäng vinbärsbuskar. Är trött på att bara kunna köpa svartvinbärssaft på SWEAs julmarknad, nu ska det kokas egen saft (farmor, du får gärna maila ditt recept!). Men vi har inte bara arbetet... Vi har även hunnit äta våfflor, dricka lite cider & igår kom ett par av mina vänner över för craft night.
Våffelmonstret... tydligen var det väldigt viktigt att plocka upp blåbären, sätta dem på huvudet & säga "hatt, hatt"
 
Idag är förövrigt en stor dag... Tor ska för första gången vara ensam med en barnvakt i hela TRE timmar. Jag känner redan en underlig mix av total pepp på att äntligen få vara lite effektiv samt ångest över att jag ska lämna bort mitt barn...

Kommentarer
Postat av: Jo

Vad fint planket är! Ska bli spännande att se hur det kommer bli när ni fyllt i fräset =)
Gick det bra med Tor och barnvakt?

Svar: Åh tack, ska hälsa Paul att du gillar hans jobb!
& det gick jättebra, över förväntan - så himla glad för det!
Ida

2016-04-15 @ 07:42:59
Postat av: Anna

Hej! Har också saknat vinbärssaft, Busken vi har producerar fortfarande inte nog.... Har dock hittat svart vinbärssaft i ett par polska affärer här i Calgary, en kompis här som kommer från Vitryssland sa att hon brukar köpa det i en rysk affär. Bara som ett litet tips i väntan på bär. Lycka till med odlingarna!

Svar: Vi hade tänkt knöla in fyra buskar, så jag hoppas att vi får egentillverkad saft relativt snabbt! Men tills dess var det ju ett jättebra tips! Vet ingen polsk affär så där på rak arm, men tänker att jag först kan testa i en ukrainsk affär som ligger nära där vi bodde förrut.
Ida

2016-04-18 @ 19:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0