Två nya pallkragar!

Medan Tor & jag rullade runt kvarteret igår tog sig Paul an cirkelsågen & TADA - vi har nu dubblat mängden planteringsyta i trädgården!
Grymt nöjd!
Vi får hem en gratistidning ett par gånger i veckan & när våren närmar sig sparar jag dem så att jag kan lägga ut ett tjockt lager som kväver det ogräs som jag missat/inte orkat gräva ur. Nu ska jag bara fördela all den där jorden som ni ser till höger i bild & låta allt sitta en vecka eller så innan det blir varmt nog för att plantera vinbären. Dessutom måste jag gräva upp & dela ett helt gäng smultronplantor & plantera i remsan jord som ligger mellan kragarna & asfalten. Mycket bättre om vi kan få underbara smultron att växa där än eländigt ogräs!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Så snyggt det blir! Skickar du Paul på ett flyg till mig så kan han få snickra lite pallkragar åt mig?
Dina bilder inspirerar, nu vill jag ut i trädgården och fixa än att sitta och skriva tenta...

Kram

Svar: Haha! Jag ska fråga - men jag tror inte att han är så pigg på att flyga utan mig & Tor. :) & hoppas tentan är avklarad snart så att du får komma ut - vet precis hur det kryper i kroppen när man bara vill vara ute & pyssla men måste sitta inne & arbeta! Kram!
Ida

2016-04-22 @ 07:45:27
Postat av: Alex

så fint de blir! och ååååååh SMULTRON! gud vad jag skulle vilja ha smultron hemma

Svar: Tack! & smultron kan nog bli svårt, men kanske att du kan plantera ett par värmetåliga jordgubbsplantor? Är ju inte samma sak, men känns väl ändå liiite svensk sommar!
Ida

2016-04-22 @ 08:10:31
URL: http://www.swedesa.blogg.se
Postat av: Jo

Så fina! Ska bli spännande att få se resultatet sedan =)

Svar: Vi är så nöjda - känns som om det kommer att bli jättebra när allt är planterat. Trädgården var ju grymt försummad när vi köpte huset, så det känns skönt att vi sakta arbetar mot något BRA!
Ida

2016-04-22 @ 09:10:14
Postat av: Ann

Så himla fina lådor!! Flyttar nu i sommar till min man och känner att jag kommer bli lite sen med odlandet. Vi måste bygga raised beds också, men denna gång är det för att marken på tomten är kontaminerad! Men jag hoppas att jag hinner plantera lite granna, sallad, örter, etc som växer relativt snabbt, och så har jag svensk färskpotatis i min kyl....som jag måste posta på något sätt eftersom vi ska köra genom Kanada vid flytten.

Vet att du redan köpt jord nu men finns det inte något företag eller så som har jord på lösvikt, det blir ju lite billigare eftersom det krävs så mycket jord för boxarna.

Svar: Tack - jag är så himla glad över att ha dem på plats! Nästa helg hoppas jag få ner alla svartvinbärsplantor. :) & jo, det går att köpa jord på lösvikt - one bulk yard - & det ska vi göra med resten av trädgården. De här boxarna kom på plats utan alltför mycket planerande, så vi fick inte till att skicka en beställning. Men efter att ha kastat plastpåse efter plastpåse sa jag till Paul att det här var sista gången vi köper jord så här.
Vad spännande med en flytt, vart hamnar du nu? Kanske mannen kan planera ett par tomater i en kruka i alla fall så att ni har till sallader? Egna tomater är nog det jag älskar allra mest med att odla lite av vår egen mat!
Ida

2016-04-24 @ 19:42:30
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0