En dubbel gula!

Alltså, jag hade hört ryktas om dem, men jag trodde att de var sällsynta & något som bara hände once in a blue moon - men så hittade vi det här monsterägget imorse...
Det kan hända att jag sa "HOLLY SHIT" när vi plockade ut det ur hönsens tillfälliga lilla kartonghem. Kutade in & la det på min äggvåg & den slog i backen på den största storleken - 24oz(680g)/dussin. Det lilla vanliga ägget låg på knappa 510g/dussin i jämförelse så det var rejäl skillnad mellan de två! & så var det lunch & jag knäckte ner det stora ägget först & japp, två gulor!
Tydligen är det en chans på ungefär 1/1000 ägg att få en dubblegula, även om det är vanligare bland unga höns som inte riktigt fått koll på hormonerna än. Det som sker är att två gulor formas samtidigt istället för bara en & tydligen ligger rekordägget på hela nio gulor i samma ägg!
 
& så läser jag det här "Eggs with two yolks used to be seen as a bad  -  or sometimes  -  good omen. It was a sign of twins to come or, maybe, a death in the family. Six at once would have had our ancestors running for the hills." Eh, tvillingar hade fått mig att springa över sagda hills & över närmsta brant! Så vi kan väl gemensamt hålla tummarna för att det här verkligen betyder något GOTT (om än så bara i omelettform)!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jomen såklart är det ett "Good Omen"!
Hönsen trivs uppenbarligen hos er...värper ju galore!
Gunilla

Svar: Tre ägg idag - jag tycker att de är så himla duktiga! Väntar med spänning på den dagen vi får ett ägg från alla fyra! Det känns lite som att skrapa en trisslott varje gång jag går ut på morgonen - vad har vi fått liksom?!
Ida

2016-08-08 @ 13:12:20
Postat av: Ann

Häftigt med äggen, och vad kul med höns, igen måste jag ju kommentera det. Speciellt eftersom jag så gärna vill ha höns här också!!

Appropå depp och så runt ens födelsedag angående ditt tidigare inlägg så blir det ju lätt så. Min bästa kompis jag hade i Sverige skickade inget grattis på min födelsedag (vet att det måste kännas värre med familjen), och även fast vi inte riktigt pratar längre så gjorde det ont. Och W var i Yellowstone på min födelsedag så jag var alldeles själv :( 10 dagar senare då W hade sin födelsedag firade han den hemma i Bozeman, med födelsedags fest som hans föräldrar ordnat, fick massa presenter osv. Så svårt för mig att hantera då jag var så ensam, kände mig så himla avundsjuk på att han fick fira med nära och kära.

I slutändan så vet man ju att man är saknad och älskad men förstår att det måste varit surt när man inte får något grattis ändå.

Iallafall så tycker er familj är så fin. :)
kram!

Svar: Hönsen är så mycket roligare än vad jag trott, härligt när det blir så - att något överträffar ens redan HÖGA förväntningar.
& usch - nej det är inte alltid lätt att vara utflyttad. Förstår absolut att det måste ha varit jobbigt med din mans födelsedagsfest. Det är ju inte att man inte unnar den andre att bli firad, men ibland gör kontrasterna SÅ ont. Det ställs liksom på sin spets på ett helt annat sätt. Nästa födelsedag får du komma hit & hälsa på - så kan du lära mig massa om att odla grönsaker & jag lovar att baka något gott! Kram!
Ida

2016-08-08 @ 15:35:36
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Målvaktsmamman

Tvillingar...hmm...hehehe;) Jag tror bara på GOTT för er. Det här är ju så roligt att följa, vet inte hur jag ska få min innercityman att köpa oss ett litet hus -för höns och mig:)) Kraaam!

Svar: Men du måste ju köpa ett litet hus så att ni kan skaffa en liten mini-gris! Du får väl hitta något som ligger nära & bra sett till cykelperspektiv. Så kan du påta på ute men djuren & han kan svettas runt någon sjö!
Ida

2016-08-08 @ 16:26:54
URL: http://malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Alex

Jag hade nyligen ett en helde 6packs kartong där ALLA hade dubbel gulor!

Men de knasigaste jag varit med om var när vi fick ett jättestort (alltså JÄTTESTORT. Större än de dubbla från vanligt ägg) ägg från en höna på svärfamiljens gård. Skalet var alldeles "knöligt" och konstigt. När vi knäckte de så var det ett till ägg i! Alltså en gula och en vita OCH ett vanligt ägg, inuti monster ägget. Så jäkla konstigt

Svar: Oh wow - väldigt mycket omelett!
& jag var tvungen att googla "ägg i ägget" & hittade den här sidan: http://countrysidenetwork.com/daily/poultry/eggs-meat/egg-inside-of-an-egg-video/

Så nu har vi i alla fall en förklaring till hur det hela går till, men jag tror att jag hade reagerat lika starkt som kvinnorna som de visar i den sista filmen!
Ida

2016-08-11 @ 09:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0