From the garden week 1

Nu har det gått en vecka sen jag började vår utmaning med att äta så mycket egenodlat/lokalt som möjligt - så hur har det gått?
 
Well, vi har äntligen fått börja plocka tomater från trädgården - en liten handfull bara, men ändå så härligt! Jag hade lätt kunnat odla BARA tomater i varje pallkrage vi har. Finns få saker som jag tycker så mycket om som tomater som fått mogna på riktigt i solen. Annars blir det mycket mangold just nu, men jag klagar inte - det går nämligen att göra mer med mangold än vad man kan tro!
Vi har ätit allt från omelett med mangold & chevefyllning till mangold muffins & mangold sallad. Får man tro Mr Google Pants så är mangold ungefär det bästa du kan äta - check på antioxidanter, anti-inflammatoriska egenskaper & så har den tydligen en detox effekt på kroppen.
Couscous sallad med egen mangold, persilja, mynta & basilika
Kryddorna levererar även de starkt - så det blir mycket basilika, persilja & timjan i tex sallader. Har sjukt mycket persilja så jag fick feeling & gjorde TVÅ KILO hummus med massor av vår egen persilja. Måste dock utöka på timjanfronten nästa år, vi har bara en kruka i nuläget (odlar i kruka eftersom det sprider sig så galet) & vi hade lätt kunnat äta så mycket mer.
Fisksoppa med egen lök, timjan & persilja
 
Vi har även varit på vår farmers market samt bondgårdar i närområdet & köpt färsk majs för 75 cent per kolv & så kunde jag inte låta bli att köpa på mig zucchini (vår planta producerar för långsamt) som blev till zucchini bread:
Zucchini bread - stor favorit bland stora & framförallt små...
 
Vi har dessutom hemskt bra grannar som bjöd över mig på självplock av rödavinbär. Har älskat rödavinbär så länge jag kan minnas, så det var något som gjorde mig helt överlycklig. Så himla härligt att få plocka hur mycket man vill! Eftersom Paul har sett ledsen ut ända sen jag sa att rabarbersäsongen var slut fick det bli en smulpaj. Han verkar ha kärat ner sig totalt i denna svenska klassiker i kombination med en syrlig fruktkomponent.
Rödavinbärspaj med otroligt olokal marsansås hitfraktad från Sverige... skäms Ida
Save
Save
Save
Save

Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med fullständigt... Tomater, tomater, tomater!! Finns nog inget bättre att egenodla... Kan användas på tusen olika sätt..och smaken!! Kan på intet jämföras med de som finns att köpa på närmsta supermarket.
Gunilla N

Svar: Det är min första fråga när folk säger att de inte gillar tomater "Egenodlade också?" för det är ju SÅ stor skillnad på hur de smakar. Kom hem från vår lilla minisemester till en massa små körsbärstomater & är så himla glad för att vi äntligen kan börja plocka våra egna!
Ida

2016-08-02 @ 21:42:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0