From the garden week 2
Nu var vi ju bortresta en bra bit av den här veckan så det blev inte lagat så mycket. Är ändå så himla glad att jag påbörjade den här utmaningen, det känns som om jag fått en nytändning i köket! Dessutom ser jag mat överallt & inte bara i vår trädgård! Efter en liten promenad med Tor kom jag tex hem med den här skörden:
Bladen är vilda druvor & jag var så himla glad över att jag fick tag på dem för det betydde att jag kunde göra
dolma.
Dolma med hommus, pitas, couscous-sallad & creme fraiche
Inget jag någonsin sett mig själv göra innan, men nu känner jag att de kommer att bli en klassiker här hemma. SÅ GOTT. Memo till mig själv, måste köpa minst en vindruveranka nästa gång vi kör till Whiffletree! Hela familjen Chvostek ger nämligen tre tummar upp & då behöver vi se till att vi har tillgång till mer blad!
Bären är chokecherries & under Guelphs Farmers Tour fick jag lära mig blir till god sylt/gele. Det satt alltså inte långt inne när jag stötte på en chokecherry i parken - fram & plocka! Har kokat ner alla bär till saft som jag fryst - så kokar jag dem till sylt någon dag då det inte är hundra grader varmt... What else, jo men så var det ju första lunchen med egna äggen...
Fin ett fel... Allt på tallriken har vi antingen odlat själva (persilja, tomater, basilika, mangold), köpt på farmers market (fetaosten), gjort själva (hommus) eller fått från hönsen. Utom bageln. Känner att nästa projekt får bli att lära mig att baka ordentligt & inte bara lite halvdant (blir i regel mer miss än hitt när det gäller bröd). Min kompis Åsa har peppat i flera år med mail om surdegsbak så jag får ta & rycka upp mig & helt enkelt göra det till ett höstprojekt. Sen har jag börjat experimentera med drycker också. Kan ju inte dricka något med alkohol eller läsk & det börjar kännas lite tradigt med bara vatten & mjölk så när Ximena frågade om jag ville testa kombucha hoppade jag på det tåget. Jag vet inte, är kombucha stort i Sverige än? Känns som om det borde bli en inne grej snart i annat fall. Ximena & Annabelles kombucha är SÅ god medan mitt första försök var sådär så jag återkommer i ämnet när jag finlirat lite till.
Kombucha smaksatt med ingefära & mango
Save
Save
Save
Kommentarer
Svar:
Har lagt upp ett par länkar men ska skriva mer om det sen - men jag känner att det här är din chans att kanske bli hippast i hela Stockholm! :)
Ida
Svar:
Åh, gillar du tranbärsjuice så måste du testa hibiscus tea - har precis skrivit om det på bloggen. Smakar lite som tranbär, men godare tycker jag.
& jag fick magsår för typ en månad sen så alkohol (samt en massa annat, snyft på ost) går bort just nu - får så otroligt ont av minsta glas. Saknar den festliga känslan som ett glas vin ger, men det blir genast lite roligare om jag får dricka något annat än bara vatten så därav dryckesexperimenten!
Ida
Svar:
Men precis - du kan liksom bli hela Stockholms kombucha guru!
Ida
Svar:
Va, är det?! Trodde att man var tvungen att hålla på & koka dem & allt möjligt så jag har inte ens tänkt tanken på att börja leta recept. Har du ett du kan dela med dig? Vill börja baka så fort det blir lite svalare (typ slutet på september som väderprognosen ser ut nu).
Ida
Trackback