From the garden week 5

Eftersom trädgården bara fortsätter att producera - jag menar kolla bara hur tokigt det växer där ute - så tänker jag att vi fortsätter med mina trädgårds/köksuppdateringar.
Senaste att börja leverera är bönorna - får plocka en hel näve varje dag för att "hålla undan".
Tor, som hitintills ratat det mesta i grönsaksväg har av någon outgrundlig anledning bestämt sig för att det är SJUKT ROLIGT att äta bönor - så jag är glad för varenda en jag plockar! Något som dock fortfarande inte gör annat än att producera blad är våra blomkålsplantor. De är bara allmänt jättestora bladhögar, så nu har jag börjat skörda bladet & inkorporerar dem i alla rätter som kräver grönkål (som vi inte odlar eftersom jag inte gillar det). Senaste "blomkålsreceptet" blev en risotto:
& jag vet att det här mest ser geggigt ut - men det var väldigt gott!
 
För fyra personer: Fräs 3dl risottoris i 4msk olja i en minut - slå sedan över 2dl vitt vin & 5 dl grönsaksbuljong. Låt allt koka upp & sänk sedan värmen, låt sjuda under omrörning. Stek 200g svamp tillsammans med 1 hackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta, 200g butternut squash & 4-5 blomkålsblad (eller vilken annan kål ni får tag på). Salta & peppra. Tillsätt grönsakerna till riset & spä sedan risotton med 1dl buljong åt gången till all buljong har absorberats. Rör slutligen ner 1dl ost när riset är färdigkokt. 
 
Skördat hitills: 11.3 kg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0