Fyra ägg!

Titta vad vi kom ut till imorse!
Alla fyra fina tjejerna har börjat värpa - alltså jag tycker det här är så sjukt roligt! Tänk, på den vecka vi haft dem har vi fått 20 ägg. Är inte det helt otroligt?! Lite fara å färde att jag kanske byter & blir en crazy chicken lady på gamla dar istället för att hålla mig med lite för många katter!
 
Annars då - nej vet ni det är lite jobbigt just nu. Klockan är tio i tolv på natten & det är fortfarande 30 grader varmt i huset. Jag har permanent svettmustasch, Mammut ser ut som om han blivit överkörd av en långtradare & till & med värmedyrkaren Digby ser lite lidande ut. Tor har inte en endaste liten glad babylock på huvudet, allt är klistrat mot skalpen & hade Paul bott själv tror jag på riktigt att han sovit i källaren över natten (vi har världens hemskaste källare så det hade krävts en ordentlig tornado för att jag skulle överväga att sova där). Hade det inte varit för trädgården & hönsen hade jag på riktig önskat mig att det skulle bli vinter imorgon. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alltså ett tjog ägg i veckan...Inte dåligt! Men hinner ni äta upp alla?...fast av familj och vänner blir det säkert mycket uppskattat med ekoägg.Verkar vara lite stressigt att ha hönsens temperatur under kontroll 🤔.De lär dock tåla kyla bättre har jag hört.
Kram
Gunilla

Svar: Vi äter rätt mycket ägg så vissa veckor kommer vi absolut att ta oss igenom alla ägg, men ofta kommer det nog att bli lite över & då finns det alltid någon som vill ta resten. I princip alla som vi känner har anmält intresse! :)
Ida

2016-08-13 @ 16:59:27
Postat av: Jo

Ni kan inte testa att sova ute? Har hört att det ska vara väldigt skönt och mysigt.

Kul med hönsen! Vilka duktiga tjejer ni har=)

Svar: Alltså nja, jag hade troligtvis aldrig vaknat upp igen pga blodförlust - myggen här är inte att leka med.
& tjejerna är så himla duktiga - tänk att alla värper redan!
Ida

2016-08-13 @ 18:05:00
Postat av: Jo

Ah, ja det vore ju inte så bra att bli myggbiten.

Svar: Nej, speciellt inte för mig som får en mindre allergisk reaktion för varje bett. Så nu lutar vi åt AC nästa sommar. Surt att behöva installera här i KANADA men det här är lite för jobbigt att ta sig igenom varje sommar.
Ida

2016-08-15 @ 15:56:39
Postat av: Jo

Ah, ja det vore ju inte så bra att bli myggbiten.

2016-08-15 @ 15:56:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0