Gecko?

Jag måste bara dela med mig av vad som hände igårkväll... men först, farmor, det här är inte i din bekvämlighetszoon så sitt ner. Happ, klockan var kring elva & Paul & jag satt i soffan & gjorde sånt vi gör varje kväll (typ googlar hönshus & IKEA-hack) när jag plötsligt ser något i ögonvrån. En liten mörk skugga på väggen. Jag hann tänka "Meeen... inte har vi väl geckos här i Kanada?" innan jag förstod vad det var. En mus. En liten mus som klättrat upp längsmed tapeten & nu på något vänster höll sig fast nästan uppe vid taket. Minns att min haka hade tid att slå i bröstet, sen förvandlades Casa Chvostek till en musjagande vansinnes cirkus. Jag var nämligen inte den enda som spanat in klättermusen - kan ha varit det mest hyper jag någonsin sett både Mammut & Digby & mitt i all denna katthyseri kastar sig musen ut från tapeten & ner på golvet. Den flyger genom luften, landar & börjar kuta mot sovrummet. Paul bara "Blocka Ida, BLOOOCKA så den inte springer in till Tor - blocka med fötterna!". Här skänker jag en tacksamhetens tanke till Mammut som lyckades slira in mellan musen & mina bara fötter. Inte så sugen på att försöka spela musfotboll... I vilket fall, galenskapen slutade med att musen slirade runt & sprang ut i hallen där den försvinnan in bakom vår garderob. Den frustrationen hos katterna!
 
& resten av kvällen spenderade jag med att googla "Getting rid of mice" medan Paul letade reda på ett par av våra stugfällor & riggade upp dem i hallen. Hur det gick? Paul fick en present när han klev upp imorse - Digby kom nämligen direkt travandes & släpte ner en mus i fälla framför honom...

Kommentarer
Postat av: Ann

Tycho, min katt tog alltid hem möss i Alaska, och släppte dom lösa innanför dörren till stugan, perfa liksom, sedan gick han och la sig. Stugan har ju en massa små gömslen så det var ju inte helt roligt. Men jag tejpade alla hål som han kunde krypa igenom och cornered him med en liten kartong som jag enkelt fiskade upp honom med, alltså ja så enkelt. Blev själv helt paff och stolt över att jag lyckades fånga musen, levande. Den andra musen han släpade in hade inte ett lika bra slut...
Iallafall, jag väntade ut musen. Det tog ett par dagar från det att han tagit in musen och att jag fångade den. Annars har jag inga Andrea tips. :)

Svar: Men härligt, fin present Tycho! Den här musen hade dock tagit sig in på egen hand, så nu måste vi försöka se till så att det inte händer igen (har mina aningar vart den kom in så Paul har lite jobb framför sig). De är ju söta, men vill verkligen inte ha en massa möss här hemma - inte ett dugg kul!
Ida

2016-08-17 @ 15:05:18
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Anonym

Här händer det minnsan både det ena o det andra hos er..hade föredragit en gecko framför mus/råttor

Svar: Det hade jag också! Geckos känns rätt harmlösa, kanske till & med lite smånyttiga (tänker att de äter insekter & annat elände) medan möss inte gör någon glad.
Ida

2016-08-17 @ 22:05:09
Postat av: Anonym

då vi har vant oss vid dem här.
Gunilla

2016-08-17 @ 22:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0