Heta höns...

Det blev 100 grader varmt idag & helt plötsligt introducerades ett nytt stressmoment i mitt liv - överhettade höns. Jäklar i min lilla låda vad de ogillade hettan - öppna näbbar, vingarna ut från kroppen & så låg de så platt de bara kunde mot marken. Eftersom höns defacto kan koka ihjäl på fläcken om det blir för varmt fick jag milt sagt lite adrenalinpåslag. Så jag ägnade en stor del av dagen åt att springa ut & fylla upp nytt kallt vatten (tills jag kom på att jag kunde lägga is i vattnet), kånka över en stor fryst vattenflaska som de kunde ligga på, mata dem med fryst biff & bygga mer skuggskydd.
 
Tillslut blev det i alla fall lite mindre tokvarmt & jag kunde mata dem med Tors överblivna middagspasta & de hade äntligen lite ork i kroppen igen. Så medan de sprang runt & jaga den höna som lagt beslag på mest pasta kunde jag äntligen pusta ut lite i en trädgårdsstol. Alltså, trodde absolut att det skulle vara kul med höns när vi skaffade dem, det var liksom lite poängen, men jag hade kanske inte riktigt sett mig investera mig SÅ mycket känslomässigt i dem. Men helt klart, när de såg som mest risiga ut funderade jag seriöst på att dra ut vår sovrumsfläkt för att försöka kyla ner dem ytterligare... Vill ha glada mini-dinos som mår bra!

Kommentarer
Postat av: Målvaktsmamman

Hahahahaha....en riktig Hönsmamma;))

Svar: Yes that is me! Hönsar med bebisar, katter & höns! :)
Ida

2016-08-11 @ 21:33:14
URL: http://malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Ann

Alltså, det är typ så jag blir när det är 100 grader haha!!!
Hatar när jag vaknar och det är 26 grader utanför och 98% luftfuktighet.....grrr, och sedan 28 grader inomhus för det är helt omöjligt att få ner temperaturen inomhus! Just nu 29 grader inomhus, 26 grader utomhus. Sovrummet har AC, men inställt på 75F, kan inte gå lägre utan att den är på HELA tiden!

Svar: Åh det är så jobbigt! Temperaturen gick aldrig ner i natt så det var 28 grader varmt när jag gick in i köket imorse. Allt är klibbigt & det värsta är när Tor ska amma - kokhet, svettig, unge på kroppen = döden! Jag vill verkligen inte betala för en full AC till huset, men som den här sommaren varit så måste vi nog investera i en till nästa sommar för det här är bara plågsamt!
Ida

2016-08-12 @ 03:14:22
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0