Luciamorgon...

Imorse bänkade jag Tor i soffan för Lucia-mys - det ska börjas i tid! Pepparkaka i vardera näven, värmeljusen på, massa filtar. Jag var REDO för Lucia-magi! Men alltså, det var ju ingen höjdare... Eller, miljön var superfin & själva tåget med gröna kransar i håret var jättevackert men det kändes bara SÅ överproducerat. Jag menar, ska det vara nödvändigt att slå till på BÅDE nyckelharpa & harpa till "Gläns över sjö & strand"? Rent generellt tycker jag inte att saker & ting blir bättre per automatik bara för att man vräker på med medeltida instrument... Någonstans kring att de drog igång någon acapellaversion av en låt som jag inte ens kände igen gav jag upp. Då hade i & för sig Tor redan vägrat soffan i mer än 20 minuter. Så jag vet inte, antingen så är jag väl:
 
1) för dålig på allt som ens snuddar det finkulturella
2) eller fortfarande för sjuk & småbitter över de senaste dagarnas elände för att uppskatta ansträngningen
 
& ska jag vara lite lucia-nostalgisk så kan jag ju inte låta bli att minnas en av de ställen som jag bodde på i Lund. Det låg vägg i vägg med ett dagis & hela december månad vaknade jag varje morgon av små pyttiga barnröster som övade på luciasånger inför den stora dagen. Det här var när jag var 20-21år gammal & inte speciellt barnkär, men de där små rösterna gjorde mig helt lipig ändå - det var liksom så fint att de ansträngde sig så! Hade det varit idag hade jag fulgråtit så mycket att jag inte hade tagit mig upp ur sängen!

Kommentarer
Postat av: Jo

Skönt att höra att ni mår bättre! Ang Lucia, blir ju tråkigt när det blir för pretentiöst/överproducerat. Tycker inte att problemet ligger hos dig =)

Svar: Såg du programmet? Vet att det var andra utlandssvenskar som tyckte som jag, men sen såg jag andra som skrev att det var det vackraste lucia-morgon de sett... så då kände man sig ju lite härligt Grinchig. :)
Ida

2016-12-14 @ 15:09:56
Postat av: Jo

Haha! Nej, såg det inte. Vi hade ett på kontoret, det var fint =)

Svar: Åh, men småbarn? De är ju bara bäst!
Ida

2016-12-17 @ 09:37:16
Postat av: Jo

Haha, nej, med våra kollegor =) De var några stycken som kände att de ville lussa för oss vid Luciafikat.

Svar: Men vad fint av dem! Jag får vänta något år till, sen hoppas jag att Tor ska vilja lussa med Svenska skolan - åh vad jag kommer att grina ihjäl mig då!
Ida

2016-12-19 @ 18:01:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0