Blåbärs & morotsmuffins...

Å så härligt att ha en hemmakväll! Körde ju första hjälpen i både måndags & tisdags (check på cert - så skönt att ha det gjort!) & igår var det craft night hemma hos Amie. Kom inte hem förrän halv elva, så det blev ju inte jättemycket kvällsmystid med familjen. Men nu ikväll så - fick till & med in ett litet kvällsfika med nybakta blåbärs/morotsmuffins!
Kände bara sånt baksug tidigare idag & så klämde Daisy & Tor in en simultantupplur på 2 timmar så jag hann både baka & städa undan. Låter kanske inte jättemärkvärdigt, men som småbarnsmamma lär man sig fira de små segrarna! Muffinsarna känns som perfekta snacks för både små & stora som inte vill äta något jätte sockrigt. Jooo, lite socker innehåller de ju. Men inte så där att jag får ångest för att jag håller på att slussa in Tor i ett liv av fetma!
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda 4.75 dl fullkorsmjöl med 2 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 0.5 tsk salt & 2.4 dl frysta blåbär. Smält 110 g smör & blanda ihop med 2 ägg, 1.2 dl mjölk, 1.2 dl muskovado socker, 2 rivna morötter, rivet skal av citron eller apelsin (ca 1 tsk) samt 1 tsk vaniljextrakt. Tillsätt mjölblandningen & blanda väl. Jag gräddade sedan sex större muffins för oss vuxna & cirka 12 mini-muffins till kottarna. De små tog 10-12 minuter att grädda & de större 20-25. Tänker att en mellanstor muffins nog behövt mellan 15-20 minuter, men det där går ju att känna sig fram med en tandpetare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0