Diva Cup...

Jag brukar aldrig prata eller skriva om mens, men nu känner jag att det i princip är min skyldighet att göra ett undantag! I veckan fick jag nämligen min första mens sedan jag blev gravid & den här gången bestämde jag mig för att nu fick det vara nog med bindor, trosskydd & tamponger - nu var det dags att prova något nytt. Så jag la 45 dollar (ca 275 kr) på en liten silikonkopp som kallas för "diva cup" (så jäkla värdelöst namn - freedom cup hade varit så mycket bättre) & nu sitter jag här & känner mig arg på världen för att ingen introducerat detta tidigare i mitt liv! Alla gånger jag varit ute på exkursioner & haft panik för att det inte funnits någon bensinstation inom vettigt avstånd, eller flygturer som varit en enda lång plåga med äckliga flygplanstoaletter eller bara det här med alla jäkla pengar jag vinkat iväg till OB. Så himla onödigt! Koppen kan sitta i 12 timmar & betalar igen sig på typ nolltid, räcker i två år*, genererar noll sopor & det känns som en sån FRIHET. Typ ungefär det bästa som någonsin hänt för jämställdheten.
 
* Nu har jag ju uppenbarligen inte haft koppen i två år, men jag misstänker att det här är ett såntdär hittepå bäst före datum bara för att typ alla varor behöver ett sånt nuförtiden. Lite som att våra Soda Streamer flaskor tydligen bara ska hålla i två år...

Kommentarer
Postat av: Alex

eller hur?! Jag har läst om menskopp i maassa år. Först tyckte jag det lät äckligt, sen började jag tycka det verkade smart och tillsist, i våras, köpte jag min. WHY väntade jag i så många år?! Så jäkla smidigt, och billigt, och bättre för kroppen och bättre för miljön. Bästa köpet någonsin

Svar: Har läst om det på bloggar länge, men det var inte förrän en av mina mammavänner här berättade att hon använde en & ÄLSKADE den som jag kände att jag bara var tvungen att testa jag med. Så jag väntade otåligt på den där mensen & var typ jätteglad & peppad när den dök upp! Känner också att det här är ett av mina all time bästa köp - så smidigt i jämförelse med alla andra produkter!
Ida

2016-02-07 @ 09:48:26
URL: http://www.swedesa.blogg.se
Postat av: Trillingnöten

NU blir jag så sugen! Min vän köpte en för många år sedan och älskar den. Jag har liksom funderat och kollat och ja, jag vill också köpa en! Maken tycker det inte är hygieniskt. Hur ska man göra rent den mellan gångerna. Men är det så att man kan ha den i 12 timmar så är man ju hemma oavsett (för att rengöra den ordentligt)...
Måste nog köpa en alltså!

Svar: Löp & köp! Precis som Alex säger i sin kommentar, bästa köpet någonsin.
Re hygienen, jag tror att det finns en mild rengöringstvål att köpa till. Jag har dock bara använt varmvatten för att tvätta rent den mellan gångerna (samt sett till att ha rena händer själv). Eftersom den är gjord i silikon är den väldigt lätt att göra ren & så tvättar man ju av den på direkten, så det är inte som att något direkt har tid att torka in.

Men som sagt, det är bra att ha ett handfat nära - hade kanske inte varit lika sugen på att byta den i ett toalettbås utan!
Ida

2016-02-07 @ 14:06:48
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

Gud vilket sammanträffande! Har den här senaste mensen blivit mer pepp än någonsin att köpa en. Det är väl dags nu då =)

Svar: Det tycker jag! Så otroligt mycket smidigare än allt annat jag provat & så himla skönt att inte behöva springa & byta stup i kvarten.
Ida

2016-02-08 @ 13:54:24
Postat av: Jo

Och ja, värdelöst namn.

Svar: Jag undrar verkligen hur de tänkte. Det finns ju operadivor & det är ju en sak i sig själv, men sen går det att tolka det enligt den här modellen "Diva can also refer to a woman with a reputation for being temperamental or difficult to please". & då känner jag bara "Jaha, ska det här alltså lösningen på alla kvinnor som "gnäller" över mens"? Eller... Hur ska det annars tolkas?
Ida

2016-02-08 @ 13:55:27
Postat av: Jo

Tror de tänkt det "glamorösa" divan, att vi förtjänar att känna oss som divor. Eller nåt sånt. Fortfarande dumt men jag antar att "The period cup" som det heter här (menskoppen) inte funkar i Nordamerika ;)

Svar: Okay, det är ju en bra tolkning - förrutom då att det är väldigt lite som är glamouröst med mens! :) Då hade jag alla gånger röstat på Period Cup istället.
Ida

2016-02-08 @ 22:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0