Lite tuffare förhållanden i Sverige...

Första kvällen med första hjälpen träning & även om mycket av det är repetition så känns det skönt att gå över det hela igen. Hade önskat att det varit lite mer baby/barn-specifikt, men förhoppningsvis täckter vi det imorgon. I vilket fall, hela eventet organiseras av en bekant till mig (E) samt en instruktör från Röda Korset. Innan vi satte igång med kursmaterialet frågade vår instruktör om någon av oss varit certifierade tidigare. Berättade att jag tog en kurs i wilderness first aid 2012 & den omedelbara reaktionen från E är "Everybody, just so that it makes sense, Ida's from Sweden so that's why she had to learn that type of first aid".
 
Alltså... Ja, gemene norrlänning har väl ett bättre hum om hur man ska överleva än vad många kanadensare har - men SÅ himla off the grid befinner sig ju inte Sverige att det känns aktuellt för HELA landet att satsa på wilderness första hjälpen istället för den gamla vanliga sorten. Jag bara "Um, eller så var det för att vi höll på & klättrade en massa"... Men men, i fall att någon av er bloggläsare hemma i Swea känner för att ta en första hjälpen kurs - kan vara läge att signa upp för en som täcker lite tuffare, mer out back, förhållanden!

Kommentarer
Postat av: Alex

hahaha helt rimligt :P

Svar: Men eller hur! När jag tänker tillbaka så är det ju ett litet under att jag överlevde mina 24 första år i Sverige utan den här kunskapen!
Ida

2016-02-02 @ 08:05:58
URL: http://www.swedesa.blogg.se
Postat av: Jo

Hahaha! Alltså hon har ju rätt, storstadsdjungeln är ju inte att leka med ;)

Svar: Nej, du behöver absolut lära dig lite vildmarks första hjälpen för att klara dig i Stockholm!
Ida

2016-02-02 @ 11:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0