Semmelpanik...
jag använder oftast torrjäst här i Gr, hittar sällan färsk. Men tycker inte det blir något större skillnad. Kör på samma recept som vanligt bara att jag blandar jästen i mjölet och ev har lite varmare degvätska än vanligt. Och vanligt vetemjöl då, finns massa olika "special mjöl" här men inte lyckats förstå vad som är vad så kör alltid på standard basic.
Gör som Alex skriver, varmare degspad o blanda i jästen i mjölet, blanda in lite hjorthornssalt i mjölet också.
Glömde att säga mandelmassa o grädde täcker det mesta, även om fettisdagsbullen är torr.
Annars kan du göra den nya varianten som flera konditorier har börjat med som är sååå gott; wienersemla. Bullen är gjort av wienerbröddeg så det blir inte fullt lika stabbigt och risken för torrhet obefintlig. Vet att det inte blir på "riktigt" men in case of emergency... Det är ju ändå grädden och mandelmassan man vill åt ;)