Fish bonanza!

Efter att vi välkomnat vår familj ägnade vi en stor del av dagen åt FISK. Först i lunchform på vårt favorit sushi-ställe i Toronto. Vi har inte hittat ett bra sushiställe här i Guelph, så det här var faktiskt första gången som Tor introducerades till sushi. Han var o-imponerad.
Lekte lite med pinnarna, åt någon liten smula ål men ägnade sig sedan mest åt att kasta ner ris i mina skor & spotta ut avokado. Hade ju hoppats att den där avokado-avsmaken skulle gå över någon gång, men än så länge sitter den i som berget! Däremot var nästa fiskiga anhalt en hitt. Har velat gå till Ripleys Aquarium i ett par år & nu blev det äntligen av. Jättehäftigt ställe även för oss vuxna & Tor var lätt trollbunden av alla färger!
Fanns så mycket att titta på att det var svårt att välja ut bara en favorit, men själv var jag väldigt nöjd över att jag fick klappa en levande hästskokrabba & så var undervattenstunnlarna verkligen superhäftiga!
Hajar, rockor, bläckfiskar, maneter, sågfiskar (!)... Det kändes som om de hade allt i marin väg förrutom delfiner & valar - vilket jag var glad för, får ont i magen av delfiner i fångenskap & försöker i regel undvika den typen av ställen. Men maneter i fångenskap har jag inga skruppler över, så det var bara rakt igenom magiskt att få se dem!
 
Var där i mer än två timmar, så helt plötsligt var klockan 6 på kvällen & vi insåg att det skulle bli hemskt sen middag om vi skulle hålla oss till vår ursprungliga nyårsplan. Så vi skrotade den & körde hämtpizza & bubbel istället. Inte ALLS vad jag hade tänkt mig eller känt mig bekväm med för bara något år sen, men sen vi fick Tor så har jag blivit lite snällare mot mig själv när det kommer till sånt här. Mycket bättre att improvisera lite & tänka utanför ramarna än att arbeta ihjäl sig samtidigt som Tor skriker sig blå för att han vill bli buren/sova/ha mat nu!

Kommentarer
Postat av: Jo

Pizza och bubbel är bästa kombon =)

Svar: Det var väldigt gott & sparade mig massa tid & disk så jag säger 1:0 till pizza vs fine dinner. :)
Ida

2016-01-02 @ 16:51:42
Postat av: Jo

Jag hade nyårsmiddag hos mig och körde "fine dinner" men jag är ju som jag är och valde enklast möjligt: http://www.ica.se/recept/torskrygg-med-morotspure-och-gremolataolja-719637/

Det enda jag förberedde innan de kom var oljan och att jag skalade och skivade morötterna =)

Svar: Haha! Du är så himla härlig Jo, önskar att jag kunde ha lite mer av din avslappnade attityd! :)
Ida

2016-01-03 @ 10:41:46
Postat av: Jo

Det har du ju nu, bara att fortsätta ;)

Svar: Skratt, vi får väl se hur länge det håller i sig!
Ida

2016-01-03 @ 20:21:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0