Rödbetor & nytändning!

Förra året införde vi (läs jag) två vegetariska dagar i veckan & jag kände att jag hade rätt bra flyt på det hela - blev liksom inte stressad av veggodagarna utan kände att matuppslagen kom ungefär lika lätt som de köttbaserade. Fast så blev det ett nytt år & jag vet inte riktigt vad som hände, men så här långt har vi varit USLA på att hålla oss till ens en vegetarisk dag i veckan. Typ så dåliga att det enda vegetariska vi fått till har varit min halva av pizzan de gånger jag inte orkat laga mat... Riktigt dåligt med andra ord. Så igår kände jag att det var dags för en uppryckning, så jag bläddrade runt i mina Allerstidningar som farmor skickat & hittade en riktig höjdare - rödbetslasagne!
Kanske inte världens snabblagaste middag direkt, men väldigt gott!
 
Sätt ugnen på 225C. Koka 5-6 rödbetor tills de är mjuka, mina var rätt små så det tog cirka 35 minuter. Låt dem svalna, skala & klyfta dem. Skiva två purjolökar (jag tog bara en & det fungerade det med) & stek dem i smör - salta & peppra. Riv 3 dl ost, smält 2 msk smör i en kastrull, rör ner 3 msk vetemjöl, häll på 9 dl mjölk & koka i 5-7 minuter tills såsen tjocknat (viktigt att röra hela tiden så att det inte bränns). Salta, peppra & rör ner osten. Häll lite av såsen i botten på en ugnsfast form (20x30cm), lägg på ett lager lasagneplattor samt ett lager purjolök & rödbetor. Häll på mer sås & varva ett lager till med ingredienser. Toppa med sås & 200g getost. Grädda i 25-30 min.
 
Jättegott med en sallad till & jag kände att det gav lite av en nytändning till mitt matlagande - så nu ska det bli skärpning här i Casa Chvostek. Inget mer av det här med att falla tillbaka på kött när matlagningsinspirationen tryter!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag gjorde en jättegod veg lasange häromdagen, det måste du pröva. Jag skickar recept när jag kommer hem. :)

Svar: Tack - ska absolut testa!
Ida

2016-01-22 @ 08:09:34
URL: http://fruek.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0