Dålig form...

Hallå, liten uppdatering. Jag har mått jättedåligt sen i onsdags med magsmärtor, illamående & lätt feber. Det blir bättre dagtid men väldigt jobbigt på kvällarna, så jag har i regel pressat en massa smärtstillande & sen somnat ihop med Tor bara för att vakna till ett par timmar senare för att det gör för ont att fortsätta sova. Så himla slitigt & sämst timing eftersom bästa Jo dök upp nu i eftermiddag. När bästisvänner från Sverige åker hela vägen hit till Kanada vill man ju gärna känna sig lite pigg & inte må uruselt. SUCK. Nu har Paul i alla fall bestämt att vi måste åka & kolla upp det här imorgon. Han har tjatat i ett par dagar, men jag har varit tjurig & vägrat med det gamla argumentet "det är inget, så jag biter ihop idag & så är det säkert bra imorgon". Men nu har jag liksom kommit till det stadiet att jag inte längre tror att jag kommer att vakna upp smärtfri imorgonbitti & då är det kanske läge att ta itu med det hela... Inte världens peppigaste blogg uppdatering, men nu vet ni i alla fall varför det varit tyst här inne & så får ni gärna hålla tummarna för att allt ska bli bra snabbt. Har aldrig varit hypokondrisk innan jag flyttade hit till Kanada, men sen jag hamnade i det här situationen då jag fortfarande väntar på att omfattas av den allmänna sjukförsäkringen (mer om det senare) så blir jag så himla stressad i situationer som denna. I nuläget har jag i princip allt från cancer till njursten till zika...

Kommentarer
Postat av: Ann

Jag är på samma vis, doktor? Näe sååå sjuk är jag inte. Hoppas det inte är något allvarligt och att det kanske bara är någon influensa eller så. Jag hoppas även att du kan ha roligt med din vän från gamla svedala så fort som möjligt också :)
Kram

Svar: Alltså, jag undrar om det här är typiskt svenskt? Blir Paul minsta sjuk åker han iväg på dirketen medan jag typ lider i en mindre evighet innan jag mooootvilligt går med på att se en läkare. Hur är din man?
Ida

2016-07-10 @ 05:43:13
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Malin C

Fy! Krya på dig snabbt och hoppas det är något som endast kräver vila, och choklad, för att bli frisk igen <3

Svar: Vila, glass & medicin & jag mår tack & lov redan mycket bättre!
Ida

2016-07-10 @ 07:14:46
URL: http://www.vavawoom.com/malinclapper
Postat av: Målvaktsmamman

Fyyy, stackars dig! Se det som tur att bästa vännen är där med pepp och kärlek när du är krasslig! Krya på dig. Kraaaam!

Svar: Jo det är skönt att inte vara helt ensam när man mår dåligt. Paul har i & för sig varit hemma sen i torsdags, men han måste tillbaka till jobbet imorgon så då är det himla bra att ha Josefin här!
Ida

2016-07-10 @ 09:29:26
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Trillingnöten

Samma här!! Håller tummarna att det är nåt som doktorn kan fixa ruskigt snabbt!! Uppdatera när du kan, blir ju orolig!

Svar: Ska skriva nu & uppdatera! Men jag mår redan bättre!
Ida

2016-07-10 @ 13:19:47
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Anonym

Nej!så trist, när väninna är på besök och allt. Krya på dig snabbt nu,kanske är det vanlig sommarmaginfluensa? Den kan ju vara seg ibland.
Kram
Gunilla

Svar: Verkligen dålig timing, men nu har jag fått medicin & det känns redan bättre - så himla skönt!
Ida

2016-07-10 @ 19:05:19
Postat av: Linda

Om jag har förstått det rätt kan man ansöka om Ohip när man ansökt om permanent uppehållstillstånd och blivit "approved in principle". Väntar själv på mitt PR och läst och försöker reda ut vad som gäller... hoppas det inte är något allvarligt!

http://settlement.org/ontario/health/ohip-and-health-insurance/ontario-health-insurance-plan-ohip/who-is-eligible-for-ohip/

Svar: Jag blev godkänd i fredags & åkte direkt till ett Service Ontario kontor & fyllde i OHIP-ansökan. Hade hoppats på att det skulle gå igenom direkt, men icket - tre månader tar det innan jag får det...
& hoppas att du får din PR-status snart!
Ida

2016-07-11 @ 00:10:47
Postat av: Linda

Ja dom har ju en vänteperiod..Skönt att du mår bättre! Man blir alltid så paranoid när man blir sjuk i detta land!
Tack jag väntar tålmodigt!

Svar: Jätte paranoid! Nu verkar det ju vara magsår jag fått & jag kan inte hjälpa att jag är så irriterad på att min kropp inte kunde vänta med det här i tre månader till så att jag fick det eländiga OHIPet! Men men, det är väl bara att vara glad för att det troligtvis inte är något värre.
Ida

2016-07-11 @ 16:40:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0