Egen mangold...

Igår åt vi min favoritpasta så här på sommaren -  pasta med mangold & tomatsås, så gott! Fast jag skippade mjölken & creme fraichen den här gången eftersom jag kände att det hade blivit för vattnigt annars.
Det allra bästa... Mangolden, löken, vitlöken & persiljan var alla egenodlade! Hade hemskt gärna velat att tomaterna hade varit det de med men på tomatfronten är det inte lika lyckat som det var förra året. Dels så är det kanske lite tidigt, men sen har ekorrarna typ nöjesryckt av all kart... Men fyra egenodlade ingredienser är inte så illa ändå - blir verkligen extra gott när man vet vart allt kommer ifrån & man fått jobba lite för det!

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Ser gott ut..O det bästa..obesprutat o närodlat,ja närmre finns ju inte!Lyx! säger jag.
Kram
Gunilla

Svar: Precis, det är lyx att äta mat som man vet är ren från kemikalier & som transporterats in till köket per fot. Idag fick vi även vår första zucchini från trädgården så jag ser fram emot att grilla med den imorgon!
Ida

2016-07-22 @ 13:32:47
Postat av: Ann

Den där maten såg inte helt fel ut! Nu blir jag hungrig! Och närproducerat!!!

Vad kul att ni börjat med hönshuset, och det där Pele Island verkar ju helt fantastisk. Mycket avis på alla ovanstående saker haha :)

Häromdagen kom världens regnstorm, inklusive blixtar. Vi fick lite drygt 8 cm på tre timmar....mina fina potatisar som redan mådde lite dåligt mår garanterat inte bättre tyvärr. Jag blir så lack, känns så himla meningslöst men mina trädgårds planer. Samtidigt får jag dessa "timehops" uppdateringar på min mobil (det är en speciell app som visar bilder du lagt upp på FB eller instagram just den dagen men bakåt i tiden) som visar min fina stora, ja jättestora trädgård, för allt som växte var så stort haha...så himla tragiskt så man vet inte om man ska skratta eller gråta. Nya tag nästa år helt enkelt haha.

Svar: Får du tag på mangold så prova, så enkelt men väldigt gott!
Planen är att få in hönsen på min födelsedag, känner att det möjligtvis kan bli min bästa födelsedagspresent någonsin. :)

& neeej vad trist & så jobbigt med uppdateringarna! Vet inte om det går, men jag hade nog blivit så deppig att jag stängt ner uppdateringarna helt. Snacka om salt i sår! Men som sagt, man får satsa på nästa år istället. Vi har ju tex haft sjukt mycket problem med ekorrar det här året, så jag känner att hela vintern kommer att spenderas med att komma på saker för att göra trädgården mer ekorr-proof. Eller så ger vi upp & börjar bygga ett växthus nästa sommar... :)
Ida

2016-07-23 @ 16:45:52
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0