Första zucchinin!

En av de bästa sakerna med att komma hem från vår lilla utflykt var att det hunnit hända en massa i trädgården. När vi åkte hade vi en pyttig liten zucchini & på två dagar hann den växa till sig så att den var klar att skörda!
Kommer ihåg första gången jag såg en zucchini i någons trädgård - det var påsken 2005 när jag var i Brisbane & det kändes så otroligt exotiskt att någon faktiskt kunde odla den typen av grönsaker helt själv. Så att säga att jag var exalterad när jag plockade min allra första egenodlade zucchini är ingen överdrift!
Finaste zucchinin jag någonsin skördat! Vad jag gjorde med den?
Fram med knogmördaren & sen blev det muffins. Älskar det här receptet, det är så himla gott! När Paul, som verkligen ogillar zucchini, äter tre stycken på raken så är det ganska klart att det rör sig om ett keeper recept!
Kändes så härligt att ta ut dem ur ugnen - det är verkligen något helt speciellt med att laga mat med råvaror man odlat själv. Ser så fram emot hur det här bara kommer att utvecklas för senare i sommar hoppas jag att jag kan laga dem igen men då med egen zucchini OCH egna ägg... nästa år med tillsatsen egna blåbär & kanske om ytterligare ett par år äppelmos som jag kokat från äpplen vi plockat från vår egen trädgård!
Save
Save

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0