Mini vacation...

Tidigt i fredagsmorse körde vi alla in till Toronto för att fira Pauls företags 20-års jubileum. De hade planerat en heldag ute på vackra Toronto Islands, så klockan 9.30 var det världens gäng som bordade färjan över.
De hade ordnat en massa aktiviteter med inhyrda hoppborgar & gladiator-ringar... men det var 36C & med luftfuktigheten kändes det som 43C & så ingen AC. Jag ville i ärlighetens namn bara åka därifrån - alldeles alldeles för varmt för oss. Sällan har det varit så skönt att få sätta sig i en parkeringsgaragekall bil! Från Harbour front körde vi till "The Beaches" dit Matt & Megha precis flyttat. Var så roligt att få se deras supercharmiga nya lägenhet. Det var ett sånt där ställe där det kändes feel good så fort vi klev innanför dörren. Dessutom har de AC, alltså räddningen! De skämde bort oss med världens godaste middag (LYXEN att äta något som någon annan lagat!) & så satt vi på deras balkong & lyssnade på ljudet till jazzfestivalen som hölls på närmsta stora gata. Det kändes som om vi var i en helt annan stad än Toronto! Så här ser deras gata ut på dagen, med sjöutsikt om man tittar noga till vänster i bild - så himla härligt!
Älskar de stora balkongerna - speciellt när folk dekorerat med ljusslingor, gardiner & massa blommor. Kände ett sånt sug att försöka få till en balkong eller veranda på vårt hus med, mysfaktorn är liksom bara SKYHÖG! Anyway. Sov över, gick ut & åt frukost på morgonen & följde upp med promenad i parken. Tor som fram till den här punkten varit glad precis hela tiden fick dock psykbryt när vi lämnade restaurangen & bet mig rövhårt i armen. Det gjorde så ont att jag först bara kippade efter luft & sen började tokskratta i någon slags smärtöverslag. Så Paul fick det tveksamma nöjet att bära det ormande barnet & sen skreks det non-stop tills vi fick syn på en liten övergiven grävmaskin som stod i parken... Det var ett lätt beslut att pipa över & dumpa ungen bakom ratten så att vi fick slut på eländet!
Happ - efter den här lilla persen gick vi hem & la Tor & sen bestämde vi vuxna att det var för varmt för riktig lunch så vi åt glass istället. Ibland är det himla fint att vara vuxen så att man får bestämma sånt! Avslutade sen vår lilla minisemster med att åka hem till Pauls syster där vi firade Tors kusins 2-årsdag! Av oss fick hon en kycklingbok med tillägget att en av våra höns är hennes.
Glad liten tjej! Tor var också glad, det fanns nämligen en pool...
Barnet hade i princip kunnat leka där fram till torsdag nästa vecka - sån lycka! Dock var han inte lika pepp på pinatan...
& så åkte vi hem sjungandes blinka lilla stjärna där på repeat & på det stora hela var det en sån där liten mini get away som åker in under F som i FIN i minnesbanken. Fast kanske allra bäst var det att svänga in på uppfarten & bara känns sån lycka över att vara hemma igen!
Save

Kommentarer
Postat av: Jo

Vad härligt! Kul att ni kunde komma iväg en sväng =)

Svar: Det löste sig himla bra eftersom vi kunde övernatta, i annat fall hade det varit så sjukt jobbigt att behöva bila in två dagar i rad. Nu var det mer som att åka iväg på en liten retreat med strukna lakan!
Ida

2016-07-24 @ 10:58:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0