Turkey poults!

Eftersom det är långhelg så drog vi iväg på en liten road trip, snabbt Starbucks-stopp & så rullade vi ut på landet. ÄLSKAR landsbyggden här i Ontario, det är så himla fint - lite som om Anne på Grönkulla hade kunnat åkt förbi vilken sekund som helst. Första målet för dagen blev Whiffletree farm där vi köpte på oss ytterligare två blåbärsplantor samt ett litet fläderträd. Inte för att det växte en endaste fläder uppe i norrland när jag var liten, men på något sätt känns fläder ändå så himla svenskt att jag inte kunde låta bli. Bonden som ägde stället hade dessutom en norsk älghund som jag blev kompis med på två sekunder, så där kvotade vi i alla fall in norrländska barndomsminnen på en helt episk nivå. Kan hända att jag blev lite blank i ögonen där ett tag - så länge sen jag fick busa runt med en älghund. Tor var däremot inte ett dugg intresserad av hunden, för bonden satt nämligen på en hel massa höns... himmelriket! När bonden såg hur till sig Tor var frågade han om vi kanske ville titta på hans kalkonbebisar (1 vecka gamla). Kan hända att jag dog & kom till himmelen över den frågan - JA VI VILL TITTA! Jag bara "Paul, fota så att vi får se Tors ansiktsuttryck!"...
Haha - har skrattat så mycket åt det här kortet! För även om Tor ser glad ut så är det kanske en viss annan person som är ännu lite mer till sig! MIND BLOWN på mama!
Om ni undrar över kalkonernas inhägnad - de kan inte bo i en inhägnad med hörn, då fastnar de nämligen i hörnen! Sen sitter de där & antingen dör de för att de liksom staplar upp sig på varandra så att de understa trycks ihjäl eller så sitter de så länge att de dör av kyla för att de inte kan komma tillbaka till sin värmelampa som sitter i mitten. Inte de smartaste kritterna med andra ord!
Men mycket sötare än vad jag trott att de skulle vara - i fullvuxen form ser de ju inte riktigt lika festliga ut. Happ, efter det här var det ju lite svårt att slita sig från farmen men vi tog oss tillslut därifrån & började köra mot St Jacobs & marknaden där. Det här är ju mennonite-land, så vi hann inte långt innan vi stötte på en uråldrig liten mennonitfarbror som stod bredvid vägen med sin häst & vagn & sålde lönnsirap. Gick inte att bara köra förbi, så vi stannade, köpte 4 liter & Tor fick titta på hästen. Hade hoppats på att han skulle säga häst, men det blev horse istället (han har inte sagt något av det tidigare) men han sa i alla fall "iiih" för hur hästen låter & inte "neigh". Alltid något. Avslutade med en snabb vända på marknaden med obligatoriska cabage rolls & så köpte jag en massa rabarber så att jag kan baka rabarber & jordgubbspaj i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0